Polgármesteri referensek (képgalériával)2019. december 12. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/8831_0_300.jpgAz előterjesztések tárgyalásával még nem ért véget a képviselő-testület mai ülése. Dr. Csuzda Gábor napirend utáni felszólalásában a polgármesteri referensek létjogosultságát kérdőjelezte meg. Szerinte ugyanis ez fölösleges pénzszórás. Janiczak Dávid szerint viszont a polgármesternek joga van összeállítani saját csapatát, a referensek pedig jelentősen megkönnyítik a munkáját.

Napirend előtt kért, majd napirend után kapott szót a mai testületi ülésen dr. Csuzda Gábor. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője az ellenzéki képviselőcsoport felháborodásának adott hangot. Kifejtette, hogy jelenleg négy polgármesteri referens tevékenykedik megbízási szerződéssel a Városházán: Fidrus Péter, Kiss Sándor, Berki Lajos és Bertáné Várnay Ilona. Szerintük azonban ez fölösleges pénzszórás, nem szolgálja a takarékos gazdálkodást.

„Korábban, a korábbi testületi üléseken szót emeltünk az ellen, hogy az önkormányzati szakbizottságok létszámát megemelték. Szót emeltünk az ellen is, hogy az önkormányzati cégek mellett működő felügyelőbizottságok létszámát és a tagok javadalmazását drasztikusan megemelték. Most szót emelünk az ellen, hogy négy új polgármesteri referenst neveztek ki a polgármester munkáját segítve. Ez több mint nyolcszázezer forintjába kerül havonta az önkormányzatnak” - mondta dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Janiczak Dávid ugyanakkor elmondta, a választást követően a polgármesternek joga, hogy kialakítsa saját csapatát, amellyel a városvezetésben dolgozni kíván. A megbízási szerződések pedig csupán március harmincegyedikéig szólnak.

„Én hibának tartom, hogy az előző ciklusban ez a csapat nem volt akkora számú, mint amilyet most sikerült kialakítani. Ezért sokkal kevesebb idő volt arra, hogy az önkormányzat belső ügyeire is megfelelő rálátásom legyen. Igyekeztünk a lakosságnak megfelelni, és több fejlesztést megvalósítani a városban, azonban úgy gondolom, hogy az önkormányzat saját intézmény- és cégrendszerén belül is van mit javítani. Ebben a ciklusban ez lesz az egyik prioritás, hogy a működésünket optimalizáljuk, és sokkal eredményesebbé tegyük” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Janiczak Dávid hozzátette: a polgármesteri referensek éppen ezt a célt szolgálják, az ehhez kapcsolódó munkákat fogják elvégezni a közeljövőben. Tőlük az eredményesebb működést szolgáló javaslatokat vár.


831_0_t 831_1_t 831_2_t 831_3_t
831_4_t 831_5_t
Vissza