Olvasóvá nevelés (képgalériával)2019. december 12. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/8829_0_300.jpgInteraktív könyvbemutatót tartottak első és második osztályosoknak az ÓMI Városi Könyvtárban. A gyerekek megismerkedhettek a monguszokkal és a Világalakító című könyvvel, amelynek szerzője az ózdi Balog Krisztina. Az intézmény dolgozói küldetésüknek tartják, hogy a fiatalokat minél kisebb korban bevezessék az olvasás világába.

Alsósokat vártak ma délelőtt az ÓMI Városi Könyvtárba. Az elsősök a II. János Pál Katolikus Általános Iskolából, a másodikosok pedig a Vasvár Úti Általános Iskolából érkeztek, hogy egy interaktív könyvbemutatón vegyenek részt. Több mesével is megismerkedhettek. Balog Krisztina helyi író a Világalakító című könyvét hozta el nekik, amely egy kicsit másfelől közelíti meg a gyerekeket.

„Egy újszerű látásmódban mesélem el, hogy hogyan is kellene csinálni a dolgokat. Hogy hogyan lehetne jobb az élet, a világ, vagy hogy hogyan lehetne jobban viszonyulni egymáshoz, másokhoz. Rengeteg olyan sztorim van, ami a gyerekeknek az érzékenységét célozza meg, például, hogy hogyan állhatunk hozzá a vakokhoz, miként lehetne színesebb a világunk” - mondta Balog Krisztina, író, illusztrátor.

Ezt modern történeteken keresztül meséli el a gyerekeknek, amelyek közelebb állnak mai életünkhöz, világunkhoz. A könyv egyébként nemrég jelent meg. De Balog Krisztinán kívül a Somnis kiadó munkatársai is jelent voltak. Jóvoltukból a diákok megtudhatták, hogy milyen színben pompáznak a képzeletbeli barátok, a monguszok csápjai, ha például mérgesek.

„A könyvtárnak egyik alapvető feladata az olvasóvá nevelés, és a gyerekeknek az olvasáshoz való hozzászoktatása. Ezért is van az, hogy nagyon sok író-olvasó találkozót tartunk, hogy a gyerekek megismerjék a kortárs írókat is, illetve különböző foglalkozásokat is tartunk, amelyek a könyvbemutatókhoz, illetve az olvasáshoz kapcsolódnak. Tehát nagyon fontos számunkra, hogy a gyerekek kisgyerekkorban megismerjék a meséket, a verseket, és hogy hozzászokjanak az olvasáshoz” - fogalmazott Csörgőné Csépányi Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár vezetője.

A gyerekek interaktív formában ismerkedhettek meg az eléjük tárt mesékkel, hiszen az előadók folyamatosan kérdezgették őket. Így igazán sajátjuknak érezhették az elmesélt történeteket.


829_0_t 829_1_t 829_2_t 829_3_t
829_4_t 829_5_t 829_6_t 829_7_t
829_8_t 829_9_t
Vissza