Gazdasági kérdések (képgalériával)2019. december 11. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/8827_0_300.jpgAz idei költségvetés módosításáról, több rendelet aktualizálásáról, a labdarúgásról és a helyi tömegközkeledésről is tárgyalt keddi ülésén a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. A tanácskozás vita nélkül zajlott, a grémium tagjai végül minden előterjesztést egyhangúlag javasolnak elfogadásra a képviselő-testületnek.

A költségvetés módosításáról szóló előterjesztés megtárgyalásával vette kezdetét a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság keddi ülése. Ahogyan a polgármester és a bizottsági elnök is elmondta, a város anyagi helyzete stabil, és sikerült tartalékkal zárni az esztendőt.

„A 2019-es évben elfogadott költségvetést kellett tárgyalni, hiszen ebben az évben átvezettük a módosításokat, amelyeket a képviselő-testület a 2019-es költségvetés elfogadása után eszközölt. A város anyagi helyzete stabil, hiszen 275 millió forinttal tudjuk zárni a 2019-es évet” - mondta Kiss Sándor, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

Ezt követően megvitattak több olyan rendeletmódosítást, amelyek csupán aktualizálást jelentettek. A Szervezeti és Működési Szabályzatot például minden választás után az újonnan felálló testülethez kell igazítani. Szó esett továbbá az ózdi labdarúgás helyzetéről, illetve a helyi buszmenetrend változásairól is. Utóbbi előterjesztés értelmében néhány járat esetében pár perces módosítások lépnek majd életbe. Ezek mellett szükségessé vált a csatornaprojekt vállalkozási és támogatási szerződésének felülvizsgálata is.

„A 2008-as tervezés óta jelentősen változott a város struktúrája. Ezért szükségessé vált a szerződés módosítása. Vannak olyan területek, amelyek azóta lakatlanná váltak, így ott nem indokolja semmi a csatornahálózat kiépítését. Vannak viszont olyan területek, ahol sűrűbb lett a lakosság, és ott indokolt a várható rákötésszám miatt. Az előterjesztés ezeket a módosításokat tartalmazza. Ez költségnövekménnyel nem jár. Tehát ugyanakkora költségből, átstrukturálás mellett sikerül megvalósítani a csatorna-beruházást” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az ülés folytatásában a téli útüzemeltetési tervről, valamint a téli válságtervről szóló tájékoztatókat is meghallgatták a tagok. Minden előterjesztést nyolc egybehangzó igennel javasolnak majd elfogadásra a képviselő-testületnek. Végül a bizottság saját hatáskörében rendelkezett egy ingatlan kezelőváltásáról, valamint egy önkormányzati tulajdonú földterület értékesítéséről.


827_0_t 827_1_t 827_2_t 827_3_t
827_4_t 827_5_t 827_6_t 827_7_t
827_8_t
Vissza