Fontos kérdések (képgalériával)2019. december 10. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/8823_0_300.jpgKöltségvetés-módosításról és az ózdi labdarúgásról is tárgyalt ma kora délután az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság. Emellett egyeztettek többek között a gyermekétkeztetési díjakról és az Ózdi Sport- és Élményközpont által benyújtott pályázathoz tartozó hozzájárulásról is. A grémium végül minden napirendi pontot elfogadott és elfogadásra javasolt a képviselő-testületnek.

A költségvetés módosítására irányuló napirendi ponttal vette kezdetét az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság ülése ma kora délutáni ülése. Ez a téma évről évre felmerül ebben az időszakban, hiszen a különböző kiadások és bevételek folyamatosan változnak. Obbágy Csaba szerint ez a dolog mindig a legfontosabbak közé tartozik, és ki is emelt néhány adatot az előterjesztésből.

„A Petőfi és Csépányi Általános Iskolában látható egy 345 millió forint, melyből a két intézmény felújítása már megkezdődött. Korábbi időszakban is úgy gondoltam és hiányoltam, hogy ha az önkormányzat a tulajdonosa ezeknek az épületeknek, mint az összes óvodának és iskolának, akkor jó gazdaként ezekre az épületekre oda kellene figyelnie” - mondta Obbágy Csaba, önkormányzati képviselő.

A képviselő felvetette továbbá, hogy a bizottság minden tagjának közösen kellene megtekintenie az említett ingatlanokat, hogy testközelből tapasztalhassák meg az esetlegesen felmerülő problémákat. Ezzel kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy támogatja az ötletet, hiszen így mindenki megbizonyosodhat a fejlődésről. Emellett kifejtette, hogy a költségvetés továbbra is stabilnak mondható.

„Megállapítható, hogy Ózd város költségvetése a továbbiakban is biztonságban van, hiszen 275 millió további tartalékkal rendelkezik az év végén az önkormányzat. Bár arról már volt szó, hogy a következő esztendőben nehezebb év vár ránk egy technikai probléma miatt, amit egy ózdi adófizető cég követett el. Bízunk benne, hogy a következő esztendőben is meg tudjuk hozni azokat a rendelkezéseket, amik majd lehetővé teszik, hogy biztonságon működjön továbbra az önkormányzat. A jelenlegi költéségvetés-módosításunk bizonyítja, hogy a költségvetés stabil lábakon áll” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Ezután a bizottság a múlt heti rendkívüli ülést követően ismét foglalkozott az ózdi labdarúgással kapcsolatban kialakult helyzettel. Az ülésen megjelent Gál László, az Ózdi Kohász Sport Club elnöke is, így a tagok feltehették kérdéseiket annak érdekében, hogy tisztán láthassák a helyzetet.

„Mi van az ózdi műfűvel? Mi van a lelátó rekonstrukcióval és még sorolhatnám. Gál úr amikor idejött nemcsak csapatot, hanem bizonyos infrastrukturális fejlesztéseket is ígért ennek a városnak. Erre, ha jól tudom márpedig Fidrus Péter képviselő úr irataiból kiderült az, hogy ezek a pénzek megérkeztek, és fel lettek használva, ám ezekkel jelen pillanatban az Ózdi Kohász minden információ szerint nem tud elszámolni” - emelte ki Féder József, bizottsági tag.

Féder József továbbá felemlítette a klubvezetőnek a Tállya elleni 29-0-s vereséget is, amivel szerinte erkölcsi hátrányt okozott a városnak. A klubvezető elmondása szerint egy csapat ki nem állása elfogadhatatlan, és nem hagyhatta, hogy az egyesület vagyonértéket képző játékosait elveszítse emiatt.

„Van még valami, amit érdemes tudni a 29-0-al kapcsolatban. Hogy a városnak ezzel romboltam-e a tekintélyét? Álláspontunk szerint nem romboltuk a tekintélyét” - tette hozzá Gál László, az Ózdi Kohász Sport Club elnöke.

Ezután a bizottság megadta hozzájárulását az Ózdi Sport- és Élményközpont által benyújtott pályázathoz, amelynek segítségével a Városi Uszodában a vízgépészeti berendezések és a villamosenergia-ellátás korszerűsítése valósulhatna meg. Emellett a képviselő-testület 2020-as munkarendjéről is tanácskoztak. Végül minden napirendi pontot elfogadtak és elfogadásra javasolnak a képviselő-testületnek.


823_0_t 823_1_t 823_2_t 823_3_t
823_4_t 823_5_t 823_6_t 823_7_t
823_8_t 823_9_t 823_10_t
Vissza