Sportos iskola2019. december 10. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/8819_0_300.jpgErősít a sportélet terén az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Szakgimnáziuma. Az intézményben többféle sportág közül választhatnak a vállalkozó kedvű fiatalok. Legutóbb a fiúk röplabdázásban remekeltek, de emellett van olyan fiatal hölgy is, aki asztaliteniszben alkotott maradandót.

Röplabdapattogástól volt hangos ma délelőtt az Ózdi Szakképzési Centrum Bródy Imre Szakgimnáziumának tornaterme. A fiatalok az elmúlt időszakban szépen fejlődtek, legutóbb a városi bajnokság első fordulóján utasítottak maguk mögé mindenkit. A csapat tagjai nem csak a pályán igyekeznek, hiszen szinte mindannyian jól is tanulnak.

„Leginkább az ütő poszton érzem magam a legjobban. Az a legkomplikáltabb hely, mert figyelnem kell a blokkjátékra is, emellett arra, hogy pontosan hova szeretném ütni a labdát” - mondta Farkas Bertalan, az Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziumának tanulója.

Az iskolában persze több sportág közül választhatnak a vállalkozó kedvű diákok. Barabás Klaudia például korábban a II. János Pál Katolikus Általános Iskolába járt, ahol testnevelés órákon sokat pingpongoztak. Azóta a megyei diákolimpián is szép sikereket ér el.

„Hetedik és nyolcadik évfolyamon megnyertem, majd kilencedikben a második helyet értem el. Tizedik osztályban pedig ismét sikerült első helyet szereznem” - emelte ki Barabás Klaudia, az Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziumának tanulója.

A tervek szerint az iskolában a jövőben is folytatják majd a különböző sportágak segítését. Ehhez a Szakképzési Centrum is megadja a tőle telhető támogatást és hozzájárulást.

Vissza