Mikulás a kutyáknál (képgalériával)2019. december 9. (hétfő) 19:00 - Városnews/8816_0_300.jpgSok adomány érkezett Mikulás alkalmából az Ózdi Városüzemeltető Intézmény Állategészségügyi Telepére. Emellett egy nyílt nap keretein belül ismét várták az érdeklődőket. A legtöbben nem érkeztek üres kézzel, így rengeteg táp, valamint szőnyegek is kerültek a telepre, ahol minden felajánlást szívesen fogadnak.

Hangos csaholással, farkukat csóválva fogadták a vendégeket szombaton az állategészségügyi telep lakói. A létesítmény szinte folyamatosan teljes kihasználtsággal üzemel, bár az ideiglenes és végleges befogadóknak köszönhetően az állomány cserélődik. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói most ismét nyílt napot tartottak, ahova Mikulás alkalmából a legtöbben nem érkeztek üres kézzel.

„Vártuk már a Mikulást, és hozott nagyon sok tápot. Hálistennek bár a hó még itt van, és nincs is túl meleg, de azért voltak már látogatóink bőven. Ők is hoztak adományokat, tápokat, szőnyegeket, rongyokat, amiket ilyenkor tudunk hasznosítani, hogy a kutyák is kicsit melegebb körülmények között legyenek. Úgyhogy ez a Mikulás nekünk jól telik” - mondta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

A nyílt napra Janiczak Dávid is ellátogatott. A polgármester az önkormányzat felajánlásaként rengeteg zsák tápot hozott magával. Miután kipakolta ezeket az autóból, ő maga is megsétáltatott egy kutyát. Janiczak Dávid szerint a városban kiemelt fontosságú az állatvédelem, és a kóbor ebek helyzete. Ebben az ügyben már rendelkeznek tervekkel.

„Úgy gondolom, hogy nagyon fontos gondoskodnunk az állatokról, és a kóbor kutyák helyzetének mielőbbi megoldását is segíteni kell. Az ebtelep is tele van, de a városban is rengeteg kutya van gazdátlanul. Azon dolgozunk, hogy a következő évben ivartalanítási programmal tudjuk segíteni ezt a helyzetet. A programomban is nagyon fontos elem volt, kívánjuk a jövőben is betartani ezt, és minél többet segíteni az állatok helyzetén” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az állategészségügyi telepen már nem először tartottak nyílt napot. Az érdeklődők ilyenkor megismerkedhetnek az ott folyó munkával, az állatokkal, sőt akár kezdeményezhetnek örökbefogadást is. Az ÓVI a jövőben is tervez hasonló alkalmakat.


816_0_t 816_1_t 816_2_t 816_3_t
816_4_t 816_5_t 816_6_t 816_7_t
Vissza