Szoros vereség (képgalériával)2019. december 9. (hétfő) 19:00 - Sportnews/8815_0_300.jpgEgygólos vereséget szenvedett hazai pályán az ÓAM-Ózdi KC az idei utolsó bajnoki mérkőzésen. Bár a piros-kékek jól kezdtek a Hatvan ellen, a lendület elfogyott, a vendégek pedig már félidőre kiegyenlítettek. Fordulás után is végig szoros volt a küzdelem, amiből végül a mieink jöttek ki rosszabbul.

Maga a Mikulás végezte el a kezdődobást az ÓAM-Ózdi KC idei utolsó bajnoki mérkőzésén. A piros-kékek a szezon meglepetéscsapatát, az újoncként is dobogós helyen álló Hatvant fogadták a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A találkozót a mieink nagyon jól kezdték, a gólok sorát Csépányi Gergő nyitotta, majd Hangyel és Nyeste is duplázott, az ÓKC négygólos előnyre tett szert. Az első játékrész második felére magához tért a Hatvan, szünetre már döntetlennel vonultak a felek. Ekkor tartották meg a hagyományosnak mondható: Dobj egy macit akciót. A felajánlott plüssök később a város óvodásaihoz jutnak majd el.

A folytatásban is szoros küzdelem zajlott a pályán, de tíz perccel a vége előtt már hárommal is el tudott lépni a vendég együttes. Végül Herczegh János vezérletével egy találatra zárkózott az Ózd, ám egyenlíteni nem sikerült. A vendégek trénere elmondta, igyekeztek meglepni az ellenfelet.

„Gondolom, hogy nem számítottak az első félidei felállásunkra. Az volt a célunk ezzel, hogy minél tovább fárasszuk őket, és a második félidőben jött az a sor, amivel végigmentünk. A frissen bevetett játékosokkal próbáltuk stabilizálni az eredményt. Sajnos az eleje nem úgy indult, azt hittem, hamarabb kell cserélni, de hamar feléledt a sor” - nyilatkozta Bárány Zsolt, a Hatvani KSZSE edzője.

Szakál György elmondta, hogy bár felkészültek a Hatvan játékából, mégsem sikerült megvalósítani az előre megbeszélteket. Voltak kimaradt ziccerek, sőt hétméteres is, ami egy ilyen ellenféllel szemben megengedhetetlen és elfogadhatatlan.

„Az első félidőben szinte eldönthettük volna a mérkőzést. Megítélésem szerint legalább hét-nyolc góllal kellett volna, hogy vezessünk. Olyan megoldásokat csináltunk a biztos vezetés birtokában, hogy egyszerűen én kérek elnézést a nézőktől. Rengeteg egyéni hibát követtünk el ekkor, és az ellenfél ezt szépen visszahozta” - mondta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

Az edző szerint sok munka vár a csapatra a téli szünetben, és két-három olyan új játékosra is szükség lehet, akik mind támadásban, mind védekezésben segíteni tudnak. A szurkolók 2019-ben utoljára láthatták játszani a piros-kékeket. A következő tétmérkőzést február 16-án, a Nyíregyháza ellen vívják majd. Az Ózdi KC a tizedik helyen telel.


815_0_t 815_1_t 815_2_t 815_3_t
815_4_t 815_5_t 815_6_t 815_7_t
815_8_t 815_9_t
Vissza