Sportos vetélkedés (képgalériával)2019. december 5. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/8801_0_300.jpgMegtörve a több mint egy évtizedes hagyományt, idén az Újváros Téri Általános Iskola csapata nyerte meg a diákolimpiai játékos sorverseny térségi döntőjét. A Marosi István Városi Sportcsarnokban három helyi oktatási intézmény képviseltette magát ma délelőtt. A fiatalok tíz versenyszámban mérték össze felkészültségüket.

Általános iskolás fiatalokkal telt meg ma délelőtt a Marosi István Városi Sportcsarnok. A játékos sorverseny az egyik legösszetettebb próbatétele a diákolimpiai versenysorozatnak, amely már 26 éves múltra tekint vissza Ózdon. Bár 16 oktatási intézményt invitáltak a részvételre a térségből, végül három helyi iskola diákjai jelentek meg a sportos megmérettetésen.
    
„Én úgy gondolom, hogy egyrészt az infrastrukturális lehetőségeik nem teszik nekik lehetővé, hogy fel tudjanak készülni kellőképpen a diákolimpia térségi döntőjére a játékos sorverseny tekintetében. Én ezt gondolom hátránynak, hogy nem rendelkeznek ilyen 40x20 méteres pályával, mint például mi” - mondta Török Richárd, szervező.

Futás váltóbottal, pókjárás, labdás ügyességi feladatok, várfoglaló. Ez csak néhány a tíz próba közül, amelyeken át kell verekedniük magukat a résztvevőknek. Ahogyan haladnak a játék vége felé, annál nehezebb feladatokkal találják szembe magukat a gyerekek. A Bolyky Tamás Általános Iskola diákjai közül volt olyan, akinek a zsámolyugrás volt a kedvenc feladata, de akadt olyan is, aki sokkal inkább a közösségépítésre helyezte a hangsúlyt.

„Minden héten volt egy edzésünk, és minden héten egyre jobban kellett pörgetnünk magunkat. Nagyon szoros most az Újtérrel a verseny, mert ők eddig mindent megnyertek, mi pedig másodikak voltunk. Nagyon jó ez a verseny” - nyilatkozta Bogdán Szabolcs Bendegúz, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

„Szerintem nagyon jó ez a verseny, mert csapatban dolgozunk. Ha egy osztály jól szerepel, akkor jobb lesz az osztályközösség is” - fogalmazott Sápi Kitti, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A Vasvár Úti Általános Iskola fiataljai is kitettek magukért a programon.

„Nekem az a kedvenc feladatom, amikor át kell ugrani azt a nagy falat, és nagyon sokat gyakoroltunk rá. Nagyon jók vagyunk eddig. Balázs bácsi mindig biztat minket, hogy mi vagyunk a legjobb csapat, és nyerjük meg ezt a kört is” - emelte ki Lakatos Ariana Szofi, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

Óriási volt a versengés, mindenki próbálta a legjobbat kihozni magából. Az Újváros Téri Általános Iskola tanulói elmondták, hogy bár ők is sokat hibáztak, de úgy érzik, be tudták hozni a lemaradást.

„Nagyon jó teljesítünk, eddig nyertünk hetet a tízből talán, és igyekeztünk minél jobban felkészülni, hogy megnyerjük ezt az egészet” - hangsúlyozta Szerémi Lívió, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

Idén végül megtörve a már 11 éves hagyományt, megelőzve a bolykysokat, az Újváros Téri Általános Iskola csapata győzedelmeskedett. Tízből nyolc feladatot teljesítettek a legjobban, és tízpontos előnnyel értek fel a dobogó legfelső fokára. A Vasvár Úti Általános Iskola a képzeletbeli bronzéremmel gazdagodott. A verseny tétje a megyei döntőbe jutás volt, amelynek szintén városunk ad majd otthont január nyolcadikán.


801_0_t 801_1_t 801_2_t 801_3_t
801_4_t 801_5_t 801_6_t 801_7_t
801_8_t 801_9_t 801_10_t
Vissza