Sportos Mikulások (képgalériával)2019. december 4. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/8796_0_300.jpgJótékony Mikulásfutást tartottak az Újváros Téri Óvodában ma délelőtt. A programon nemcsak a gyerekek teljesítették a kijelölt távot, hanem az ott dolgozók és szülők is csatlakoztak a kihíváshoz. Közel kétszázan rajtoltak el az intézmény előtti térről. A rendezvénynek a sporton túl más üzenete is volt.

Nagy volt ma a nyüzsgés az Újváros Téri Óvodában. Pontosabban az intézmény körül. Délelőtt pár perc alatt mikulássapkás ovisok hada lepte le a bejárat előtti teret. De nemcsak a gyerekek és az ott dolgozók készültek valamire, hanem szülők is csatlakoztak a programhoz. Idén először Jótékonysági Mikulásfutást rendeztek hagyományteremtő céllal. A közel kétszáz résztvevő mintegy hatszáz métert kocogott az óvodát körbeölelő járdán.

„Szerintem fontos, hogy már a gyermekek is benne legyenek a mozgásban, kell nekik a mozgás, levezetik ők is a felgyülemlett feszültséget. Én például már három-négy éve futok, nekem három lányom van, abból kettő a nyári időszakban már aktívan futott. Ez egy jó rendezvény volt, nekem tetszett, ennyi gyerekkel kicsit kaotikus volt, valamint az út jeges, csúszós, úgyhogy oda kellett figyelni” - nyilatkozta Urbán Józsefné.

Novodomszki Anita családja négylábú tagját is elhozta a programra. Ében, az ötéves border collie nagy sikert aratott az ovisok körében.

„Nekem anyukám itt dolgozik, és a kislányom februártól ide fog járni, aztán őt így elhoztuk, hogy szokja az ovis körülményeket” - mondta Novodomszki Anita.

A sportos Mikulásokat fáradalmaikért cserébe forró teával jutalmazták az intézmény belső udvarán.

„Nagyon jól éreztem magam, és annyira jó volt futni” - fogalmazott Molnár Maja Blanka.

Az óvoda dolgozóinak más törekvései is voltak, amikor életre hívták ezt a rendezvényt. A program ötletgazdája ez alkalommal az óvodában dolgozó egyik dajka, Benyhe Nikolett volt, aki egyébként a Tégy jót a fogyatékkal élőkért alapítvány kuratóriumi tagja is.

„Egy beteg kislánynak gyűjtünk egy speciális babakocsira, ami nyolcszázezer forintba került. Ennyit kellene összegyűjteni. December 17-ig ki lesz helyezve itt az oviban, amelybe bele lehet dobni az adományokat. Azt remélem, hogy ez a jótékony Mikulásfutás hagyománnyá válik” - hangsúlyozta Benyhe Nikolett, az Ózdi Béke Telepi Óvodák dajkája.

Dominika egy Mezőkövesden élő mozgásában korlátozott 11 éves kislány, most neki próbálnak segíteni közösen, de bárki adakozhat a jövőben.

„Amellett, hogy az egészséges életmódra kiemelt figyelmet fordítunk, és ezzel a mai rendezvénnyel a gyerekeknek öröm a mozgás, azt is elérjük, hogy jobban elfogadják az ilyen társaikat, jót tegyenek, hiszen attól, hogy ha ők jót tesznek, boldogabbak lesznek. Mi példát mutatunk nekik és a szülők is, hiszen minket modelleznek le” - emelte ki Binder-Pap Gabriella, az Ózdi Béke Telepi Óvodák intézményvezetője.

Az Újváros téri óvodában nagy szerepet kapnak a sportos programok. Fontosnak tartják azt is, hogy a gyerekeknél egészen kis korban kialakuljon az érzékenység az olyan embertársaik iránt, akik mozgásszervi elváltozással élnek. A lényeg pedig, hogy elfogadják őket, valamint tiszteletben tartsák, hogy ők egy kicsit másabbak, mint a többiek.


796_0_t 796_1_t 796_2_t 796_3_t
796_4_t 796_5_t 796_6_t 796_7_t
796_8_t 796_9_t 796_10_t 796_11_t
796_12_t 796_13_t 796_14_t 796_15_t
796_16_t 796_17_t 796_18_t 796_19_t
796_20_t
Vissza