Adventi készülődés (képgalériával)2019. december 2. (hétfő) 19:00 - Egyháznews/8789_0_300.jpgAdventre készülődtek a római katolikus egyházközösség tagjai Bolyokon. A hívek együtt tevékenykedtek a Rózsafüzér Királynéja Templom közösségi helyiségében: adventi koszorút készítettek. A munka és a beszélgetés közben pedig egy jó hangulatú napot töltöttek el.

Az év végéhez közeledve szinte mindenki megkezdi a felkészülést az ünnepekre. Nincs ez másképp a Bolyoki Római Katolikus Egyházközösségben sem. A hívek a Rózsafüzér Királynéja Templom közösségi helyiségében gyűltek össze, hogy közösen készítsék el az idei adventi koszorúikat.

„Csapatépítés. Az egyházközséget szűkebb és tágabb értelemben is összehozza. Együtt vagyunk, jól érezzük magunkat, isszuk a forró, most már a langymeleg teát, és beszélgetünk, együtt vagyunk” - mondta Szőke Gábor, római katolikus plébános.

Az eseménynek már többéves hagyománya van, így a jó hangulatú délelőttön a közösség számos tagja tevékenyen közreműködött. Az idősebbek mellett a fiatalok is kivették a részüket a munkából.

„Van az eredeti koszorú, azon vannak a gyertyák, a tobozok, meg ilyen kis diók, illetve kis apróságok, ezek teszik széppé” - nyilatkozta Koós Bence.

A közös készülődés végére számos kreatív koszorú készült. A négy gyertyán kívül felkerültek rájuk fenyőfaágak, diók, de még kávékapszulából készült harangok is. A koszorúkat ezután haza is vihették az egyházközség tagjai, hogy otthonukat díszítsék velük.


789_0_t 789_1_t 789_2_t 789_3_t
789_4_t 789_5_t 789_6_t 789_7_t
789_8_t 789_9_t
Vissza