Itt a vége2019. november 27. (szerda) 19:00 - Sportnews/8771_0_300.jpgKizárták az NB3-ból az Ózdi Kohász Sport Clubot. A Magyar Labdarúgó Szövetség keddi fegyelmi ülésén döntöttek úgy, hogy sem a felnőtt csapat, sem az utánpótlásban szereplő együttesek nem folytathatják az adott bajnokságban a szereplést. Az indoklásban az szerepelt, hogy a klub nem tudta igazolni köztartozás-mentességét és a versenyeztetési kötelezettségének nem tett eleget. Információink szerint az ítélet nem jogerős, mert a klub fellebbezést nyújt be.

Látszólag a végéhez közeledik az Ózdi Kohász Sport Club kálváriája. Az elmúlt időszakban szinte nem telt el úgy hét, hogy ne borzolták volna valamivel a városi és az országos futball iránt érdeklődők kedélyeit. Mi is beszámoltunk róla, hogy Várhidi Péter távozott, a hétvégén pedig a Tállya otthonában 29-0-ra kapott ki a nagyrészt 16 éves fiatalokkal kiálló csapat. Úgy tűnik, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Felügyelő Bizottságánál is betelt a pohár, ugyanis a november 26-i ülésen az alábbi döntés született a klubbal kapcsolatban.

„A FEB az Ózdi Kohász Sport Club NB III-as férfi felnőtt nagypályás bajnokságban és a kötelezően szerepeltetett utánpótlás korosztályú bajnokságokban résztvevő csapatait a bajnokságból kizárta, mivel a sportszervezet a bajnokság nevezési és részvételi feltételeként előírt köztartozás-mentességét hivatalos igazolások eredeti példányainak benyújtásával igazolni nem tudta, továbbá a Bozsik programban való részvételi, versenyeztetési kötelezettségének nem tett eleget” - áll a a Magyar Labdarúgó Szövetség Felügyelő Bizottságának határozatában.

Gál László, az egyesület elnöke egy héttel ezelőtt, az Ózdi Városi Televízió sportmagazinjában úgy utalt a mostani ülésre, hogy csupán az elmaradt putnoki meccs miatt kell részt venniük egy formális találkozón. Egyébként az is érdekes, hogy a klubvezető mindent megtett annak érdekében, hogy folytatni tudják a szezont, még saját magát is leigazolta az egyesülethez. Mi is megkerestük a fejlemények miatt, ám nem értük el, de a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

„Mindenképpen fellebbezünk, elmegyünk a legvégsőkig, akár a Sportdöntőbíróságig. Nem érezzük magunkat vétkesnek, úgy látjuk, hogy a pontlevonás adminisztratív és nem sportszakmai okok miatt történt meg. Attól tartunk, hogy a fellebbezésünket az MLSZ illetékes bizottsága a jövő hétig nem tárgyalja meg, ezért a Hatvan elleni NB III-as bajnoki, illetve a Kaposvár elleni Magyar Kupa-meccsünket nem tudjuk lejátszani a kizárás miatt, ezzel a sportszakma nagyban sérül” - fogalmazott a Nemzeti Sportnak Gál László, az Ózdi Kohász Sport Club elnöke.

Ha valóban megtörténik a fellebbezés, akkor a döntés még nem tekinthető jogerősnek. Az Oktatási, Kulturális és Sport Biztosság egyébként rendkívüli ülést tart holnap a futball körül kialakult helyzet miatt.

Kép forrása: Ózdi KSC -Szurkolói Oldal

Vissza