Sima vereség (képgalériával)2019. november 23. (szombat) 16:49 - Sportnews/8762_0_300.jpgHazai közönség előtt szenvedett sima, tizenkét gólos vereséget az ÓAM-Ózdi KC ifjúsági együttese. Az élvonalbeli bajnokság tizedik fordulójában a Békést fogadták a mieink. A piros-kékek két kulcsjátékost nélkülözve is becsülettel küzdöttek, azonban a vendégcsapat szinte minden játékelemben föléjük tudott nőni.

A középmezőnyhöz tartozó Optimum Solar-Békési FKC-t fogadta az ifjúsági első osztályú kézilabda-bajnokság tizedik fordulójában az ÓAM-Ózdi KC. A mieink hosszabb ideje nélkülözik két kulcsemberüket, ez pedig a csapat játékán is meglátszik. A vendégek már az első játékrészben magabiztos előnyre tettek szert, szünetben 16-9-es előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

Fordulás után sem változott a játék képe, a Békés mind gyorsaságban, mind pedig támadásban és védekezésben a piros-kékek fölé tudott nőni, ráadásul kapusuk is kiemelkedőt nyújtott. A mieink ugyan mindent megtettek, hogy lefaragják hátrányukat, a találkozó végéig mégis fokozatosan növelni tudta előnyét a Békés. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Optimum Solar-Békési FKC 24-36.

Szakál Dániel szerint az együttest nagyon visszavetik a sérülések. Reményei szerint Kerekes Rolandra tavasszal már számíthat, de a keresztszalag-szakadásból lábadozó Bárdos Máté ebben a szezonban vélhetően már nem léphet pályára.

„Van két meghatározó játékosunk, aki sajnos sérült, a fiatalokkal próbáljuk őket helyettesíteni, több-kevesebb sikerrel. Úgy gondolom, hogy sajnos a mi csapatunk jelen állás szerint azt nem bírja el, hogy két komolyabb sérültünk is van. Mi egyelőre ezt nem bírjuk el” - hangsúlyozta Szakál Dániel, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A békésiek edzője elégedetten értékelt a találkozót követően. Meglátása szerint csapata sebességben, a ziccerek kihasználásában és a beállósok játékában is felülmúlta az Ózdi KC-t, így megérdemelten szerezték meg a két pontot.

„Nagyon elégedett vagyok, főleg úgy, hogy a felnőtt játékosaink, tehát az ifjúsági korú, de már a felnőtt csapattal edző játékosok közül egyetlen egy utazott el velünk ilyen messzire. Kifejezetten elégedett vagyok azzal, hogy megbeszéltük a játékosokkal, hogy stabil védekezésből gyors gólokat próbálunk lőni. Nagyon jó kapusteljesítményünk volt, és azt kell, hogy mondjam, ha nem is ekkora különbség van a két csapat között, de jól sáfárkodtunk a lehetőségeinkkel” - értékelt Jámbor-Kardos Viktor, az Optimum Solar-Békési FKC edzője.

A Békési FKC nyolcadik helyezettként érkezett Ózdra, a győzelemnek köszönhetően átmenetileg két helyet javítottak a bajnoki tabellán. Szakál Dániel együttese pedig továbbra is két ponttal áll az utolsó helyen, a fiúk legközelebb szerdán, Békéscsabán lépnek pályára.


762_0_t 762_1_t
Vissza