Lakossági észrevételek (képgalériával)2019. november 21. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/8755_0_300.jpgHárom hozzászólóval tartottak ma közmeghallgatást a Városházán. A felmerülő problémákat előzetes bejelentkezés után bárki felvethette a képviselő-testületnek. A felszólalások érintették többek közt a csatornaprojektet, a közlekedést, valamint az egyes szolgáltatók ügyfélfogadási rendjét.

Közmeghallgatás követte a ma délelőtti képviselő-testületi ülést. Ezt az alkalmat bárki kihasználhatta arra, hogy megossza problémáit a városvezetéssel, a felszólalás feltétele csupán az előzetes regisztráció volt. A lehetőséggel ezúttal hárman éltek. Közülük Mészáros Gyula az egyes közüzemi szolgáltatók ügyfélfogadási rendjét észrevételezte. Janiczak Dávid polgármester azonban válaszában elmondta, ez a beosztás nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik. A második hozzászóló Tengely Józsefné volt, aki sorrendben Csutor László területi képviselőnek, Riz Gábor országgyűlési képviselőnek, Nagy Zsuzsannának, az ÓVI igazgatójának és Janiczak Dávid polgármesternek is tett fel kérdéseket.

„A csatornaprojektet újra lehetne gondolni. Hogy ezekkel csináltatják-e továbbra is, mert bárki megmondhatja Táblában, Urajon vagy a Pázmány úton, mindenki szidja őket, hogy nagyon rossz munkát végeznek” - mondta Tengely Józsefné.

Szó esett továbbá a szociális szénről, járdaépítésről, valamint tömegközlekedésről is. A polgármester a csatornaprojekt kapcsán elmondta, az önkormányzat nem választhatta meg a kivitelezőt. Az egyik szupermarkethez vezető járdával kapcsolatban pedig ismertette, hogy voltak korábban tervek, most pedig megpróbálnak ismét lépni az ügyben. A közvetlen lakóterületet érintő kérdésekre Csutor László felelt. Harmadikként Bárdos István ismertette felvetéseit. Először arról beszélt, hogy a polgármesternek jelen kellene lennie a lakossági fórumokon.

„Itt, a lakossági fórumokon elhangzott dolgok vagy nem jutnak el, vagy csak részben jutnak el, vagy nem is tud róla. És így esetleg mondjuk személyét negatív jelzőkkel illetik. Ha ön elmegy, ezt módosítják, akkor ott helyben, az első vonalban tud reflektálni, egy év múlva pedig tudja kontrollálni, mi is történt” - fogalmazott Bárdos István.

Emellett a Centrum mögötti parkoló egybenyitását, a járda egy szakaszának megszüntetését kifogásolta, és kérte a korábbi állapot visszaállítását. A polgármester válaszában arról beszélt, megvizsgálják majd a lehetőséget.


755_0_t 755_1_t 755_2_t 755_3_t
755_4_t
Vissza