Vitás kérdések (képgalériával)2019. november 21. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/8754_0_300.jpgTöbb vitás kérdés is adódott a képviselő-testület mai ülésén. Dr. Csuzda Gábor napirend előtti felszólalásában az ózdi labdarúgás jelenlegi helyzetéről és jövőképéről érdeklődött. A folytatásban a felügyelőbizottsági változásokkal és a polgármester szabadságainak pénzbeli megváltásával kapcsolatban sem volt teljes az egyetértés a képviselők között.

„Mi lesz veled, ózdi labdarúgás?” – ezzel a kérdéssel indult dr. Csuzda Gábor napirend előtti felszólalása a mai képviselő-testületi ülésen. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője kifejtette, hogy a helyi futballszurkolókat nyugtalanítja az Ózdi Kohász körül kialakult helyzet. Hozzátette: két évvel ezelőtt Jobbik-közeli személyek kerültek az elnökségbe. Fidrus Péter, akkor még sportért is felelős alpolgármesterként pedig úgy nyilatkozott, a klub új szakmai stábjával tervezik megvalósítani elképzeléseiket. Janiczak Dávid válaszában elmondta, akkor még mindenki pozitív változást remélt. A közelmúltban ő maga már kezdeményezett vizsgálatot az egyesülettel szemben. Fidrus Péter úgy fogalmazott: rendkívüli sportbizottsági ülésen kellene szembesíteni Gál Lászlót, az ÓKSC elnökét a felvetésekkel, noha korábban már volt erre példa.

„Ezen az ominózus bizottsági ülésen szembesítettem az MLSZ TAO-ellenőrzési bizottság elnökének a levelével, ami éppen azt bizonyította, hogy hazudik, nem kapott hosszabbítást a klub a műfüves pálya megvalósítására. Ennek ellenére szeretném, ha a grémium előtt színt vallana most már Gál László, hogy mi a cél, milyen jövő várható” - mondta Fidrus Péter, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület önkormányzati képviselője.

Fidrus Péter szerint bár valóban tragikus, hogy a 110 éves ózdi labdarúgás ilyen helyzetbe került, a város azonban nem marad futball nélkül.

A napirendi pontok tárgyalása egy külső bizottsági tag eskütételével kezdődött. Ezután egy felügyelőbizottsági tagságról döntöttek, ugyanis Kiss Judit lemondott az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságában betöltött pozíciójáról, a helyét dr. Mustos Lajos veszi át. Ezt az előterjesztést végül kilenc igen szavazattal, öt nem ellenében fogadták el. A Fidesz-KDNP frakció éppúgy nem támogatta, mint a polgármester szabadságainak pénzbeli megváltását. Szerintük morális értelemben szerencsésebb lett volna átvinni a megmaradt szabadságokat a következő ciklusra.

„A Fidesz-KDNP frakció képviselőinek nevében kifejtettem azon álláspontunkat, hogy nem értünk egyet a felelőtlen gazdálkodással. Gondolunk itt a felügyelőbizottsági tagok számának és jövedelmének drasztikus megemelésére, valamint a polgármester szabadságának pénzbeli megváltására. Tettük ezt annak tükrében, hogy polgármester úr tájékoztatása alapján tudomást szereztünk arról, hogy az önkormányzat jövőbeli pénzügyi helyzete közel sem mondható stabilnak” - fogalmazott dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Farkas Péter Barnabás alpolgármester ugyanakkor elmondta, a közigazgatás, a köz szolgálata sok munkával jár, gyakran a feladat határozza meg, miként tudják kivenni szabadságaikat.

„A törvény értelmében lehetőség van arra valóban, hogy a szabadságot a következő ciklusra át tudja vinni a polgármester. Vagy pedig annak a pénzbeli megváltása történik meg. Polgármester úr utóbbit szeretné kérni, hiszen az elkövetkezendő időben számos olyan feladat és számos olyan szituáció fog adódni, ami ellehetetleníti azt, hogy ezt a szabadságot letöltse” - tette hozzá Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Az ülés folytatásában módosították a társulási megállapodást, és jóváhagyták a roma, valamint a német nemzetiségi önkormányzattal kötött, felülvizsgált együttműködési megállapodást is. Zárásként pedig három alapítvány támogatását fogadták el.


754_0_t 754_1_t 754_2_t 754_3_t
754_4_t 754_5_t 754_6_t
Vissza