Körzeti megbízottak (képgalériával)2019. november 20. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/8751_0_300.jpgKépviselők és körzeti megbízottak egyeztettek az Ózdi Rendőrkapitányságon. A fórumon bemutatkoztak egymásnak az újonnan megválasztott testületi tagok és az adott területeken tevékenykedő rendőrök. Az értekezleten részt vettek továbbá az Ózd Városi Rendészet és a Polgárőrség tagjai is.

Az Ózdi Rendőrkapitányság és városunk önkormányzata közt folyamatos az egyeztetés. A mai fórumon az újonnan megválasztott képviselők és a területeiken szolgálatot teljesítő körzeti megbízottak mutatkoztak be egymásnak, hogy ezzel is gördülékenyebbé tegyék a közös munkát.

„Én azt gondolom, hogy ez a hármas egység nagyon fontos ahhoz, hogy mindenki az adott területén, a lakosság érdekében a szolgáltató jelleget tudja működtetni. Kell, hogy az adott képviselő, hogy ki az ő körzeti megbízottja, ki az a rendész, polgárőr aki tudja segíteni az ő munkáját. A közös együttműködésüknek köszönhetően tudjuk a legjobban garantálni, hogy az adott körzetben biztonság legyen, a panaszok pedig eljussanak a rendőrséghez” - hangsúlyozta dr. Varga László, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

A mai egyeztetésen nem csak a rendőrség körzeti megbízottjai vettek részt. Jelen voltak az Ózd Városi Rendészet és a Polgárőrség tagjai is. Garami György, az Ügyrendi és Rendészeti Bizottság elnöke szerint számos olyan fejlesztést szeretnének, amely tovább növelheti városunk közbiztonságát, mint például a korszerűbb és hatékonyabb közvilágítás.

„Véleményünk szerint a rendőri jelenléten, az itt lévő közterületi szolgálati jelenlévőkön kívül nagyon sok minden hozzá tartozik még a rendhez, illetve az állampolgárok szubjektív biztonságérzetéhez. Ezt szeretnénk mi megtenni, megteremteni, és ehhez minden segítséget megadni. Mi képviselők ehhez tettünk esküt” - mondta Garami György, az Ügyrendi és Rendészeti Bizottság elnöke.

A fórumon résztvevők a bemutatkozáson kívül elmondták észrevételeiket, illetve ötleteiket. Dr. Varga László kapitányságvezető friss statisztikákat is közölt a jelenlévőkkel, amelyekből többek közt kiderült, hogy az összes regisztrált bűncselekmények száma csökkenést mutat városunk területén. Ezen belül vannak olyan bűnelkövetési módok, amelyek a korábbi adatokkal összevetve stagnálnak, ezekre megpróbálnak nagyobb hangsúlyt fektetni.


751_0_t 751_1_t 751_2_t 751_3_t
751_4_t 751_5_t 751_6_t
Vissza