Új stratégia (képgalériával)2019. november 20. (szerda) 19:00 - Városnews/8747_0_300.jpgMegújították a HAJÓZD Helyi Akciócsoportjának tagjai a Helyi Közösségfejlesztési Stratégiát. A módosításra azért volt szükség, mert az előző változat elfogadása óta több jogszabályi változtatás is történt, így ezekhez kellett igazítani az anyagot. Az ülésen kiderült továbbá, hogy a korábbi keretösszegből származó maradványra ismét lehet majd pályázatot benyújtani.

A HAJÓZD Helyi Akciócsoportja még 2016-ban készítette el a Helyi Közösségfejlesztési Stratégiát. Ezt 2017-ben egyszer már módosították, ugyanis az előzetesen megítélt 800 millió helyett, 400 millió forint keretösszeget kaptak csak meg, amelynek nagy részét már továbbpályáztatták. Ezzel a lehetőséggel azóta többen éltek a városban.

„A KÖSZI TÉR! felhíváson, ami beruházás jellegű volt, négy nyertes pályázó volt a városban. A KÖSZI FESZT! pályázaton, amely fesztiválok, programsorozatok megvalósításáról szólt, ott hét nyertes pályázó. A KÖSZI ÉRTÉK! volt a legnépszerűbb, mely valamely formában a múltbéli értékek felszínre hozását célozták meg, ott tíz nyertes pályázó volt. Emellett a KÖSZI FEJLŐDÉS! pályázaton további négy nyertes pályázó volt” - mondta Szaka Attila, a HAJÓZD Helyi Akciócsoport munkaszervezeti munkatársa.

Az azóta eltelt időben számos dolog történt, így szakértők bevonásával ismét meg kellett újítani a stratégiát. Így a HAJÓZD Helyi Akciócsoportjának tagjai összegyűltek a Városházán, hogy megvitassák a változásokat, és elfogadják az új anyagot. A tájékoztatókat követően egyhangúlag meg is szavazták az újraalkotott tervezetet.

„Újra nyitott felhívások megjelentetésére van lehetőségünk, ugyanis az elmúlt évben a 340 millióból, csak mintegy 300 millió került kiszerződésre. A 40 millió forintra új felhívást készítettünk, melyben a legnépszerűbb felhívásokat nyitottuk újra. Ezek a KÖSZI TÉR! és a KÖSZI FESZT! nevű pályázati felhívások” - nyilatkozta Kriston György, szakértő.

Az előbbire 23 millió forint, míg az utóbbi esetében 15 millió forint értékben lehet majd benyújtani különböző típusú pályázatokat. Emellett egy új felhívás is megnyílik, amely a különböző Helyi Akciócsoportok közötti együttműködéseket segíti elő. Itt kétmillió forint áll rendelkezésre. Ha a Pénzügyminisztériumban elfogadják a beadott anyagot, a három új tender 2020. január 1-jén jelenik majd meg.


747_0_t 747_1_t 747_2_t 747_3_t
747_4_t 747_5_t 747_6_t 747_7_t
747_8_t 747_9_t
Vissza