Összetartó közösség (képgalériával)2019. november 19. (kedd) 19:00 - Sportnews/8742_0_300.jpgRagyogó napsütésben tartották meg a Kondi Napok szabadidős programsorozat idei harmadik állomását. A teljesítménytúra alkalmával ezúttal közel negyvenen vették nyakukba a vidéket, és közösen látogattak el a hangonyi hármaskereszthez. A következő állomás a szánkóhúzó verseny lesz a tervek szerint január elején.

A kerékpártúra és a lépcsőfutó verseny után a harmadik állomásához érkezett a Kondi Napok. A régi hagyományokkal rendelkezdő programsorozat egyik ikonikus próbája a teljesítménytúra. Idén az időjárás is a résztvevők mellé állt, hiszen szikrázó napsütésben gyülekezhetett a közel negyven kondis a Bíben-völgy bejáratánál.

„Van amikor a szerencse mellénk szegődik, és akkor nem úgy járunk mint a szánkóhúzó versenyen, hogy nehezen jön össze a szükséges hómennyiség. Erre is volt példa az elmúlt években. Ez a mai nap nagyon szépen alakul, reggel már lehet látni, hogy a köd fel fog szívódni, és ahogy elnézem egy jó páran eljöttek, erre a kis levegőzésre és kikapcsolódásra” - mondta Kormos József, az Ózdi Teknőc Futó Club elnöke.

Ezúttal is voltak olyanok, akik először vettek részt a szabadidős programsorozat valamelyik állomásán. Maga az útvonal egyébként igencsak kedveltnek számít a helyiek körében, így sokan már korábban bejárták az említett szakaszt.

„Általában elég sokat járunk túrázni a Bükkbe és az Ó-Bükkben is. Ezt a túrát már megcsináltuk többször is. A Hangonyi-tó irányából is és innen a Bíben-völgytől is. Jó kis kellemes, könnyű túra. Szép idő van, ilyenkor nem szabad otthon maradni” - nyilatkozta Mozsár Károly.

A tervek szerint a Kondi Napok negyedik állomását, vagyis a szánkóhúzó versenyt január elején tartják majd meg, ugyanis ekkor valószínűbb, hogy megfelelő hómennyiség áll majd rendelkezésre a nyomvonal kijelöléséhez.


742_0_t 742_1_t 742_2_t 742_3_t
742_4_t 742_5_t 742_6_t 742_7_t
Vissza