Csak sebesen (képgalériával)2019. november 18. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/8737_0_300.jpgGépíróversenyt szerveztek az Ózdi Járásbíróságon. A program a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziummal kötött megállapodásnak köszönhetően jött létre. Ennek az a célja, hogy megfelelő utánpótlást biztosítsanak a bíróság számára, hiszen nagy szükség van jól képzett szakemberekre. Az eseményen tizennégy SZIKSZI-s diák mérte össze gyorsaságát.

A Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákjaival telt meg az Ózdi Járásbíróság hármas számú tárgyalóterme. A fiatalok egy gépíróversenyen vettek részt. A megnyitón dr. Pallagi András, az Ózdi Járásbíróság elnöke köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy mennyi lehetőség áll a fiatalok rendelkezésére az igazságügy területén.

„Az itteni írnokok, illetve tisztviselők szinte valamennyien a SZIKSZI-ben végeztek, és ott tanulták meg a gépírást, illetve az alapvető ügyviteli ismereteket. Én teljesen biztos vagyok abban, hogy az Ózdi Járásbíróság igazságügyi alkalmazottainak a következő generációja is az intézmény padsoraiból fog kikerülni” - mondta dr. Pallagi András, az Ózdi Járásbíróság elnöke.

A fiataloknak egy fiktív bírósági végzést kellett begépelniük, majd munkájukat az Ózdi Járásbíróság igazságügyi alkalmazottaiból álló négytagú zsűri értékelte, figyelembe véve a versenyzők szövegszerkesztési ismereteit és gyorsaságukat. A SZIKSZI igazgatója is fontosnak tartja a jó kapcsolatok kialakítását.

„Az új szakképzési irányzat, a szakképzés 4.0 minél közelebb próbálja hozni a közoktatást a vállalkozói és amint tapasztaljuk az igazságügyi és a közigazgatási szférához is. Ezért is gondoltuk ezt jó ötletnek 2019 tavaszán, egy együttműködési megállapodás keretében partnerkapcsolatot építünk az Ózdi Járásbírósággal. Természetesen az ügyvitel ágazatban képzett tanulóinknak kiemelten fontos, hogy testközelből megtapasztalhassák ezeket a bíróságon betöltött adminisztrációs feladatokat” - hangsúlyozta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

Kiss Bence 12. osztályos tanuló végzett az első helyen. A bíróság és az oktatási intézmény közötti együttműködés sikerességét egyébként jól mutatja, hogy a járásbíróság meghívást kapott az iskola pályaorientációs napjára, ahol december 7-én a végzős hallgatók ismerhetik meg közelebbről a bíróság működését.


737_0_t 737_1_t 737_2_t 737_3_t
737_4_t 737_5_t 737_6_t
Vissza