Közös tisztelgés (képgalériával)2019. november 17. (vasárnap) 15:56 - Városnews/8735_0_300.jpgÁrpád-házi Szent Erzsébet emléke előtt tisztelegtek a róla elnevezett parkban Szennán. Az eseményen ismertették a szent életútját, és kiemelték azokat az értékeket, amelyek a mai világban is nagyon fontosak. A rendezvényen több vers és zenei mű is elhangzott, majd közösen helyezték el az emlékezés virágait a kápolna lábazatánál.

Élettel telt meg a szennai Árpád-házi Szent Erzsébet park szombaton délután. A névadó tiszteletére a helyiek rövid ünnepséget szerveztek, ahol a megjelentek tiszteletüket fejezhették ki a szent emléke előtt. A résztvevőket Janiczak Dávid polgármester köszöntötte. Szavaiban kitért arra, hogy mi mindent át lehet örökíteni Erzsébet életéből a mai világ eseményeihez való hozzáállásunkba.

„Úgy gondolom, hogy van mire emlékeznünk, és van honnan példát vennünk. Árpád-házi Szent Erzsébet bár rövid életúttal rendelkezik, mégis annál bőségesebb és annál emlékezetesebb, hiszen tettei örökre beleírták őt magyar történelmünkbe. Mindig segített, mindig a rászorulók voltak neki az elsők. Azt gondolom, hogy nekünk is követni kell ezt a példát nemcsak szervezetenként, hanem egyesével egyénenként is sokat tehetünk azért, hogy másokat segítsünk” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Ezután a Szennai Nyugdíjas Klub elnöke, Révai Józsefné szólt a megjelentekhez. Beszében felelevenítette Árpád-házi Szent Erzsébet életútját, melyből kiderült, hogy számtalan nehézséggel kellett szembenéznie, de mindig elveinek megfelelően cselekedett.  

„Kivételesen harmonikus házasságban, nagy szeretetben éltek Lajossal. Nem csak elviselte adakozásait, a magától a kényelmet és gyakran az ételt is megvonó aszkézisét, túlzottnak látszó gondoskodását a betegekről, de tiszteletben tartotta, sőt támogatta azt. Mellé állt akkor is, amikor 1225-ben kitört az éhínség, Erzsébet kinyittatta a fejedelmi kamrákat, segített az éhezőkön” - mondta Révai Józsefné, a Szennai Nyugdíjas Klub elnöke.

Ezután a helyiek közreműködésével egy rövid irodalmi műsor keretein belül, több verset és zeneművet is meghallgathattak az érdeklődők. Végül közösen helyezték el az emlékezés virágait a park közepén található kápolna lábazatánál.


735_0_t 735_1_t 735_2_t 735_3_t
735_4_t 735_5_t 735_6_t 735_7_t
735_8_t 735_9_t 735_10_t
Vissza