Technikai segítség (képgalériával)2019. november 15. (péntek) 19:00 - Városnews/8733_0_300.jpgÚj számítógépeket kapott az Ózdi Rendőrkapitányság városunk önkormányzatától. Az adományt Janiczak Dávid, polgármester és Garami György, az Ügyrendi és Rendészeti Bizottság elnöke adta át dr. Varga László rendőrkapitánynak. A tíz darab, több perifériával ellátott gép a helyi egyenruhásoknak nyújt majd technikai segítséget.

Városunkban az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai nemcsak az utcákon látják el szolgálatukat. Mindennapi munkájuk mellett a háttérben is folyamatosan felkészültnek kell lenniük. Így például a stabil informatikai háttér is elengedhetetlen számukra.

„Évek óta azt tartjuk szem előtt, hogy a rendőrségnek és szolgáltató hatóságnak kell lenni, de önmagában az, hogy elfogjuk az elkövetőket, felderítjük a bűncselekményeket az még kevés. Ehhez kell egy nagyon stabil informatikai háttér. Ebben úgy érzem, hogy egy kicsit háttérbe szorultunk az elmúlt években, és én megkerestem Ózd város polgármesterét, hogy amennyiben lehetőség van rá, akkor az önkormányzat egy adománnyal támogassa a rendőrség munkáját, és egy nagyon gyors frappáns választ és gesztust kaptunk” - emelte ki dr. Varga László, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

Tíz új, korszerű számítógépet adott át Janiczak Dávid, városunk polgármestere és Garami György, a Rendészeti Bizottság elnöke Ózd Város Önkormányzatát képviselve a helyi egyenruhásoknak. De számos kiegészítő kelléket is biztosítottak, mint például billentyűzeteket.

„Ők adják meg ilyenkor hozzá a követelményeket, mi pedig mint önkormányzat a rendelkezésükre bocsátottuk, megvásároltuk ezeket a gépeket. Én azonnal támogatásomat biztosítottam. Egy kicsit elhúzódott az idő, hiszen a rendőrségnél azért még papírmunkát kellett végezni ahhoz, hogy a befogadás megtörténhessen, de a mai napon megtörtént a hivatalos átadás, és el is kezdték elszállítani a kapitányságra. Bízom benne, hogy a közbiztonság tekintetében ez is egy segítség lesz a rendőrségnek, hogy gyorsabban és kényelmesebben tudják az ügyeket intézni az ózdiak javára” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Városunk rendőrkapitánya elmondta, hogy az új számítógépek rendszerezésekor figyelembe veszik az egyes osztályok leterheltségét, így egészen biztosan oda kerülnek majd az eszközök, ahol azokra a legnagyobb szükség van.


733_0_t 733_1_t 733_2_t 733_3_t
733_4_t 733_5_t
Vissza