Felkészítés az iskolára (képgalériával)2019. november 13. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/8718_0_300.jpgElindult az Én is iskolás leszek elnevezésű program és a Szülők Akadémiája a Vasvár Úti Általános Iskola Tehetséggondozójában. Az egy éven át tartó rendezvénysorozat célja az, hogy az óvodából az iskolába kerülő leendő elsősök és szüleik számára megkönnyítsék az új közegbe való beilleszkedést. Emellett foglalkoznak azzal is, hogy a szülők könnyebben tudják kezelni a konfliktushelyzeteket.

Én is iskolás leszek. Ezzel a címmel indult egy egy éven át tartó programsorozat a Vasvár Úti Általános Iskola Tehetséggondozójában. Célja az, hogy a gyerekek könnyebben beilleszkedhessenek az iskolai közegbe. Természetesen ez a szülőket is nagymértékben érinti, ezért fontos, hogy megfelelőképpen tudjanak kezelni bizonyos helyzeteket. A Szülők Akadémiáján havonta egyszer várják őket különböző témájú interaktív előadásokkal.

„Itt a szülők olyan kérdésekre kapnak választ, hogy ki a jó szülő, hogyan lehet jó szülő, hogyan tud gyermekének segíteni, illetve hogyha esetleg konfliktushelyzetek akadnak a családban, azokat hogyan tudja megoldani, vagy éppenséggel hogyan tudja megelőzni. Bízunk a program sikerességében, és úgy gondoljuk, hogy amennyiben ennek pozitív lesz, akár a jövőben intézményünk egyik profiljává is válhat” - mondta Kozupné Tóth Bianka, pályázati felelős, tanító.

A rendezvénysorozatot egy pályázatnak köszönhetően valósítják meg, az Én is iskolás leszek elnevezésű programban negyven első osztályos, és negyven leendő elsős gyerek vesz részt. A Szülők Akadémiája azonban nem csak a kisgyermekes szülőknek lehet hasznos.

„Két kamasz gyermekem van. Én azért választottam ezt a programsorozatot, azért szerettem volna eljönni, mert a kamaszokkal, mint tudjuk, elég nehéz dűlőre jutni egy-két problémával kapcsolatban. Van még egy ötéves kislányom, és hiába vagyok gyakorlott szülő, úgy gondolom, hogy mindig van valami, amit elronthatunk a nevelésükkel kapcsolatban. Erre szeretnénk választ kapni, hogy mit tudunk másképp csinálni, hogy nekik is segíthessünk” - nyilatkozta Tóthné Juhász Mariann, szülő.

A szülőkön és gyermekeiken kívül a pedagógusoknak is segítséget jelent a program. Az ő számukra is nehéz az az időszak, amikor egy új rendszerhez szokik hozzá egy kisdiák.


718_0_t 718_1_t 718_2_t 718_3_t
718_4_t 718_5_t 718_6_t
Vissza