Tisztes helytállás2019. november 13. (szerda) 19:00 - Sportnews/8717_0_300.jpgAz NBI-es Mezőkövesd együttesét látta vendégül az ÓAM-Ózdi KC a Magyar Kupa harmadik fordulójában. A Marosi István Városi Sportcsarnokban megtartott összecsapáson végig a vendégek domináltak. Kirajzolódott az osztálykülönbség, de jól tartották magukat a piros-kékek.

Sok nagy csatát vívott már egymással az ÓAM-Ózdi KC és a Mezőkövesdi KC az elmúlt évek alatt. Ezúttal a két együttes a Magyar Kupa harmadik fordulójában találkozott, és a mérkőzés során kirajzolódott a csapatok közötti osztálykülönbség. Összességében elmondható, hogy jól tartották magukat a kék mezben játszó ózdiak, voltak egész lendületes időszakai is Szakál György együttesének. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Mezőkövesdi KC 22-33. Ennek megfelelően a dél-borsodiak jutottak a következő körbe.

„A mérkőzés elején nagyon sok technikai hibát követtünk el. Ugyanazt a nyitott védekezést alkalmazta a Mezőkövesd, amit Lajosmizsén fogunk kapni. Nem voltam ettől elájulva, nem voltak jó megoldásaink, nagyon sok elpasszolt labdánk volt. Ezen mindenféleképpen javítanunk kell. Valószínű, hogy még a Békési fáradtság lehet benne a játékosokba. Ez okozhatta, hogy ennyire pontatlanok voltunk. Akár NBI-es az ellenfelünk, akár nem, ennyire pontatlanul nem szabad játszani” - értékelt Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A Mezőkövesd az NBI-es csapatokhoz hasonlóan ebben a körben csatlakozott a Magyar Kupa mezőnyéhez. Buday Dániel vezetőedző elmondta, hogy komolyan veszik a sorozatot, és amennyiben a helyzet úgy alakul, próbálnak a fiataloknak is lehetőséget adni.

„A bajnokság közben kupamérkőzés, mindig egy veszélyes dolog, ráadásul egy jó csapat otthonában, tehát felkészültünk rendesen. Gratuláltam is a srácoknak, mert amit megbeszéltünk, azt igyekeztek tartani, és komolyan beleálltak a mérkőzésbe. Az elején már egy komolyabb előnyt tudtunk szerezni, aztán jött egy kis hullámvölgy, de az idősebb játékosok jó teljesítményének köszönhetően a fiataloknak is tudtam lehetőséget adni. Ők ugyancsak éltek vele. Összességében azt gondolom, hogy egy jó mérkőzés volt, ami jól szolgálta a következő feladatainkra a felkészülést” - mondta Buday Dániel, a Mezőkövesdi KC vezetőedzője.

Az ÓAM-Ózdi KC Lajosmizsére látogat a hétvégén, ahol egy ki-ki meccsen döntik majd el a két bajnoki pont sorsát.

Vissza