Alakuló ülés (képgalériával)2019. november 12. (kedd) 19:00 - Kistérségnews/8715_0_300.jpgMegalakult az Ózd Kistérség Többcélú Társulásának új Társulási Tanácsa. Az elnöki pozíciót az előző évekhez hasonlóan most is Janiczak Dávid tölti majd be, az elnök-helyettes pedig továbbra is Kormos Krisztián marad. Az alakuló ülésen a Pénzügyi- és a Humán Bizottság tagjait is megválasztották.

Az Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának alakuló ülése a kistérség polgármestereinek találkozójával kezdődött ma reggel. A településvezetők a rövid köszöntés és beszélgetés után kezdték meg az egyeztetést a hivatal nagy tanácskozótermében. A grémium több napirendről is döntött a délelőtt során.

„Az érintett önkormányzatnak el kell fogadni a társulási megállapodás módosítását, egységes szerkezetbe foglalt szövegét, minősített többséggel harminc napon belül, hogy a Magyar Államkincstárnak az adminisztrációs feladatait, mint munkaszervezet meg tudjuk tenni. Ezek a mai napnak a feladatai, lényegében létre kell hozni a Kistérség Többcélú Társulásának szervezetét” - mondta dr. Almási Csaba, jegyző.

A Társulási Tanács elnököt is választott, amelyhez öt polgármester együttes jelölése volt szükséges. Ezt a pozíciót az előző évekhez hasonlóan most is Janiczak Dávid tölti majd be, illetve az elnök-helyettes továbbra is Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere marad.

„Mindkettőnket teljes többséggel választott meg a Társulási Tanács és a bizottságok is megalakultak, a Pénzügyi Bizottság elnöke Borsodbóta polgármestere Gulyás János lett, míg a Humán Bizottság elnöke Kocsik László Csaba, Kissikátor polgármestere. A Társulási Tanácsnak módosítania kellett a társulási megállapodást is, aktualizálni kellett az elmúlt időszaknak a folyamatait, változásait, ez is megtörtént, úgyhogy az alakuló ülésen túl vagyunk, tehát innentől kezdve pedig az operatív munkáé a főszerep” - nyilatkozta Janiczak Dávid, az Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának elnöke.

Az alakuló ülésen a Társulási Tanács bizottságainak tagjait is megválasztották. A Humán Bizottság elnöke Kocsik László Csaba lett, tagjai pedig Borsodi László, Kovács Szilárd és Pataki Csaba. A Pénzügyi Bizottság elnöke Gulyás János, tagjai pedig Balogh Béla, Nikodém Kornél és Elek István lett.


715_0_t 715_1_t 715_2_t 715_3_t
715_4_t 715_5_t
Vissza