Kátyús utak2019. november 11. (hétfő) 19:00 - Városnews/8711_0_300.jpgVárosunkban is sok úthibával találkozhatnak a közlekedők. Az esős időjárás és az egyre alacsonyabb hőmérséklet ugyancsak hozzájárul a probléma kialakulásához. A Magyar Közút Nonprofit Kft. folyamatosan végzi a javításokat. Ugyanakkor az Ózdi Városüzemeltető Intézmény jelenleg is foglalkozik a veszélyes részek feltérképezésével.

Az elmúlt napok esős időjárása és az egyre csökkenő hőmérséklet egyaránt közrejátszik abban, hogy az utakon sorban jelennek meg az úthibák. Szinte nincs olyan része a városnak, ahol ne lennének már az autósok részéről is számontartott kátyúk. Különösen veszélyesek az aknafedők, hiszen hatalmas gödrök alakulhatnak ki ezek környékén. A témával kapcsolatban megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Kft.-t is, akik írásban adtak tájékoztatást.

„A burkolathibák észlelésekor, vagy az útellenőr végez azonnali beavatkozást, vagy ütemezetten a kátyúzási feladatokkal megbízott brigádok. Ilyen esetekben az útellenőr a burkolathibára figyelmeztető közúti jelzést helyez ki a brigád érkezéséig. Útellenőri szolgálatunk és művezetőnk folyamatosan az utakat járja, így naprakész információnk vannak az utak állapotáról, az ő visszajelzéseik, és a közlekedők jelzései alapján végezzük üzemeltetési és fenntartási tevékenységünket. Ózd belterületén jelenleg a 2306-os Zabar-Ózd összekötő úton végezzük ütemezetten a hibák kijavítását” - áll a Magyar Közút Nonprofit Kft. tájékoztatójában.

A tájékoztatóból továbbá az is kiderült, hogy kátyúzási munkákat jelenleg két brigád végez, összesen tizenkét fő. Az aszfaltkeverő telepen pedig november 29-ig kevernek meleg aszfaltot, így időjárás függvényében a hónap végéig tudják ilyen technikával javítani a burkolatot. Városunk lakóinak is feltűnt, hogy egyre több probléma adódik az utakon.

„Katasztrófa. Ha azt veszem, hogy kifizetjük üzemanyagban az adókat és az ilyeneket, az utak pedig ilyen állapotban vannak. Egyszerűen szörnyű” - hangsúlyozta Varga Tamás.

„Én a Bolyai Farkas úton lakom, és egy kicsit furcsának tartom, hogy a gyönyörű parkot is megcsinálták, pénz pedig nincs arra, hogy teljesen fölfelé meg tudnák csinálni az utat. Most megcsináltak egy körülbelül 150 méteres szakaszt, és ennyire futotta a pénzből. Látom, hogy egy kicsit javítgatják, de még mindig rengeteg a javítgatni való” - mondta Simon János.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézményt is megkerestük a kátyúzási feladatokkal kapcsolatban, hiszen a közútkezelő mellett egy jelentős mennyiségű szakaszért ők a felelősek. Tőlük azt a tájékoztatást kaptuk, hogy jelenleg is folyik az úthibák felmérése, és néhány napon belül hozzá is látnak a problémás részek javításához.

Vissza