Utolsó pillanat (képgalériával)2019. november 10. (vasárnap) 13:30 - Sportnews/8709_0_300.jpgIdőn túli hétméteressel úszott el az ÓAM-Ózdi KC győzelme. A piros-kékek végig kiélezett, küzdelmes mérkőzést vívtak a Békés ellen, és néhány másodperccel a lefújás előtt még vezettek is. Egy új szabály értelmében azonban Zsigmond Gergely szabálytalansága a véghajrában piros lapot és hétméterest ért, a büntetőt a vendégek nem hibázták el.

Az Optimum Solar-Békési FKC-t fogadta az NB1/B-s kézilabda-bajnokság hetedik fordulójában az ÓAM-Ózdi KC. A találkozót a mieink kezdték jobban, azonban a vendégcsapat is hamar magához tért, végig fej-fej mellett haladtak a felek, de az első félidő nagy részében a piros-kékek voltak előnyben. Félidőben 14-12-es ózdi vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

Fordulás után is parázs csatát láthatott a közönség, a Békés öt perc alatt fordított, de elhúzniuk nem sikerült. A hétmétereseket magabiztosan értékesítő Herczegh vezérletével a félidő közepére kiegyenlített az ÓKC, a kapuba pedig bravúrokkal tért vissza Manojlovity. Két perccel a meccs vége előtt hárommal vezettek már Szakál György tanítványai, ekkor már félig-meddig zsebben is érezhették a két pontot. Már csak másodpercek voltak hátra, amikor a mérkőzés egyik legjobbja, Zsigmond tartogatta túl sokáig a labdát, majd elkövetett egy szabálytalanságot. Ezt az új szabályok értelmében azonnali piros lappal és hétméteressel büntette a bírópáros. Morva Zoltán nem hibázott, így időn túli hetessel mentett pontot a Békés. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Optimum Solar-Békési FKC 25-25. Szakál György csalódott volt a lefújás után, bár úgy érezte, nem elsősorban a véghajrában ment el a győzelem.

„Az első félidőben az átlövő-teljesítmények nem tetszettek. Ott volt egy nagy hiányérzetem, sajnos a Gyimesi Máté mélyen tudása alatt játszott. És itt ugye egy balkezes jobbátlövőt nélkülöztünk egész mérkőzésen. Ez meghatározta a mérkőzés képének az alakulását is. De aki a pályán volt, az maximálisan teljesített, külön kiemelném Herczegh János játékát, aki száz százalékban értékesítette a hétmétereseket, és szélről sem hibázott. Szóval alapjaiban rendben volt ez, sajnos a pont hiányzott” - mondta Szakál György, az ÓAM-ÓZDI KC vezetőedzője.

A vendégek a végén megmentett egy pontnak köszönhetően jobb szájízzel indulhattak haza Ózdról. A békésiek trénere sok hiányosságot látott csapata játékában, de összességében reálisnak értékelte a döntetlent.

„Ha az utolsó pár percet nézzük, a végjátékot, akkor örülhetünk a döntetlennek, de összességében csalódott vagyok, mert hatvan percből tízet kézilabdáztunk jól, a második félidő elején. Ott ugye mínusz kettőről meg is fordítottuk. Apró nüanszokon múlt. Ha meg tudtunk volna lépni három góllal, de a kettőről nem tudtunk. Jól játszott a hazai csapat, lelkes volt, több jó egyéni teljesítményük volt” - értékelt Papp Bálint, az Optimum Solar-Békési FKC vezetőedzője.

A mieink így hét forduló után továbbra is nyolcadikok a bajnoki tabellán, míg a Békés ezzel feljött a kilencedik helyre, ráadásul eggyel kevesebbet játszottak, mint az ÓKC. Csépányiék legközelebb szombaton, a Mizse KC otthonában lépnek pályára.


709_0_t 709_1_t 709_2_t 709_3_t
709_4_t
Vissza