Második és negyedik (képgalériával)2019. november 8. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/8706_0_300.jpgEgy második és egy negyedik helyezéssel tértek haza a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákjai a PénzSztár elnevezésű pénzügyi vetélkedő megyei selejtezőjéről. A felkészülésre mindössze egy-másfél hét állt rendelkezésükre. A feladatok megoldásánál nagy szükség volt a csapatmunkára, a fókuszban a pénzügyek álltak.

Az online előselejtezőkön továbbjutva a Miskolci Egyetemen bizonyíthatták felkészültségüket tegnap a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákjai. A PénzSztár elnevezésű vetélkedő fókuszában a pénzügyek, a gazdaság és a vállalkozás áll. Az intézményből két csapat jutott be a megyei fordulóba, a Pilóta kekszek és az Imposztorok is szép eredménnyel tértek haza.

„Úgy gondolom, hogy ez a verseny egy jó visszaigazolást mutatott az eddigi tanulmányainkról. Nagyon jól éreztem magam. Igazából az elején kicsit feszültek voltunk, izgultunk, de aztán felszabadultunk, nevetgéltünk. A házi feladatos rész volt a legnehezebb, mikor két perc volt rá, hogy előadjuk a kiselőadásunkat. A legkönnyebb feladat pedig talán a totó volt, az viszonylag jól ment szerintem az összes csapatnak” - mondta Révész Patrícia, a Pilóta kekszek csapattagja.

Patrícia a Bartók Boglárka, Kovács Alexandra és Pusztai Martin alkotta Pilóta kekszek csapatával a második, míg a Győri Benjamin, Köhler Kolos, Kovács Konrád és Milasán Kristóf négyeséből álló Imposztorok a negyedik helyezést szerezték meg. A diákokat Koós Richárd készítette fel igen rövid idő alatt.

„Nagyon jó munkát végzett. A verseny nagyon jól telt, kitűnően éreztük magunkat, szinte nem is lehetett versenynek érezni, annyira felszabadult lett a hangulat az első tíz percben. Voltak bajok a csapatmunkával, de a kompromisszumokat megkötöttük, ezért azt gondolom, hogy jól helytálltunk” - nyilatkozta Milasán Kristóf, az Imposztorok csapattagja.

A feladatok között szerepelt többek között keresztrejtvény, mozaikszavak kibontása és kockázatelemzés is. Az intézmény igazgatója, Hajdu Krisztián büszke a SZIKSZI diákjaira, akik általában jó helyezéseket érnek el a különféle versenyeken.

„Úgy gondolom, hogy ez a megyei második és negyedik helyezés maximálisan bizonyítja azt, hogy milyen nevelő és oktató munkát folytatunk itt az intézményben” - fogalmazott Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

A SZIKSZI-sek ugyan nem jutottak tovább a regionális középdöntőbe, de így is sok tapasztalattal gazdagodtak. Eredményükért ajándékcsomagban részesültek és oklevelet is kaptak.


Képek forrása: SZIKSZI

706_0_t 706_1_t 706_2_t 706_3_t
706_4_t 706_5_t 706_6_t
Vissza