Rendőrkézen az elkövetők2019. november 8. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/8705_0_300.jpgElfogták az ózdi rendőrök azt a két férfit, akik a közelmúltban kifosztottak egy idős nőt. Az elkövetők az egyedül lévő, védtelen sértett válláról egy hirtelen mozdulattal lerántották a táskáját, azzal együtt elszaladtak. Ezzel összesen mintegy 25 ezer forintnyi kárt okoztak. Az ügy folytatását immár előzetes letartóztatásban várhatják.

Lépcső köti össze a Kazinczy utat a Vajda János úttal a gyalogosok számára. Itt sétált a közelmúltban az az idős asszony is, akit két férfi kifosztott. A 19 és 24 éves elkövetők kihasználták azt, hogy a nő egyedül van, és nem képes megvédeni magát. Válláról lerántották a táskát, majd azzal elfutottak. Így magukkal vitték a táskában lévő 17 ezer forintnyi készpénzt, egy kulcscsomót, karórát és személyes okmányokat. A rendőrök az Ózdi Járási Ügyészség biztonsági kameráinak felvételeit is felhasználták az elkövetők felderítéséhez, azok ugyanis az ügyészség épülete előtt is elfutottak menekülés közben.

„A közelmúltban kollégáim sikeres akció keretein belül elfogták azt a két elkövetőt, akik korábban egy időskorú sértettet a Nagyamerika úton kifosztottak. Tőle táskáját, értékeit elvették. A kollégáim sikeres akciójának köszönhetően előállították a két felnőttkorú személyt az Ózdi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítottként kihallgatták, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A 19, illetve 24 éves férfiak kihallgatásuk során elismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését. Az eljárás során kiderült, hogy korábban mindketten voltak már büntetve. Egyiküket kétszer is lopás miatt ítélte el a bíróság, míg másikuk rovásán egy kifosztás és két lopás van.

Mivel fennáll a veszélye annak, hogy a két elkövető a büntetőeljárás alatt elrejtőzne, megszökne, esetleg újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, az Ózdi Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A kifosztás egyébként, amennyiben a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva képtelen személy sérelmére követik el, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. A csoportos kifosztásért akár nyolc év is járhat.

A kép illusztráció.

Vissza