Közösségi akció (képgalériával)2019. november 6. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/8698_0_300.jpgIdén is megszervezték a papírgyűjtést a Vasvár Úti Általános Iskolában. Az akciónak régi hagyománya van az intézményben, hiszen fontosnak tartják a környezettudatosságot. Ehhez is hozzájárul a hulladék ilyen módon történő újrahasznosítása. Most az eddigi gyakorlattal ellentétben az összegyűlt pénzt részarányosan, teljes egészében kiosztják az osztályok között.

A Vasvár Úti Általános Iskola hosszú idők óta szervezi meg a hulladék ilyen módú összegyűjtését. A kora délutáni órákban is szép számmal érkeztek a hozzátartozók, és minden fuvar után gyarapodott a konténerek tartalma. Idén újdonság, hogy a végső összeget részarányosan teljes egészében kiosztják az osztályok között, így azok is részesülhetnek, akik kisebb mennyiséggel járulnak hozzá a kampányhoz.

„Nagy gondot fordítunk a gyerekek környezettudatos nevelésére, ezért is rendezzük meg évről-évre a papírgyűjtést. A gyerekek és a szülők már várják, tudják előre, hogy ilyenkor november elején gyűjtjük a papírt. Általában három nap áll rendelkezésre. A jelen esetben kedd délután, a mai szerdai nap és még csütörtökön délelőtt is várjuk a papírokat” - mondta Némethné Ujpál Enikő, a Vasvár Úti Általános Iskola diákönkormányzat-vezetője.

Összességében elmondható, hogy az osztályok aktívan részt vesznek a munkában, hiszen ezekben a napokban szinte mindenki hozzájárul a papír gyűjtéséhez. Eddig az intézmény egy konténert kapott, és akkor cserélték le, amikor megtelt, ám ezúttal két egység esetén olcsóbbnak bizonyult a szállítás.

„Szerintem azért jó a papírgyűjtés, mert a pénzt, amit kapunk érte, az osztály fel tudja használni. Ezt most valószínűleg az osztálykirándulásra fogjuk fordítani. Rokonokról, barátoktól, szomszédoktól a papírt már régóta gyűjtjük, és ilyenkor behozzuk” - nyilatkozta Sidlovszki Vivien, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

A tervek szerint az összegyűlt mennyiséget holnap a délutáni órákban szállítják majd el. Sajnos a papír felvásárlói ára az elmúlt években nagy mértékben csökkent, ám így is jelentős összeghez juthatnak a gyerekek a kampánynak köszönhetően.


698_0_t 698_1_t 698_2_t 698_3_t
698_4_t 698_5_t
Vissza