Mindent vittek2019. november 4. (hétfő) 19:00 - Sportnews/8691_0_300.jpgÚjabb fényes érmekkel gazdagodtak a Meteor Lövész Klub versenyzői. Az elmúlt időszakban szinte minden tagjuk megmérettette magát, és a Színház- és Filmművészeti Egyetem növendékei is forgattak a lőterükön. Emellett a diákolimpia megyei döntőjén ezúttal is taroltak az ózdi lányok, hiszen csapatban és egyéniben is csak helyiek állhattak dobogóra.

Mozgalmas időszakon van túl a Meteor Lövész Klub. Az egyesület szinte minden versenyzője megmérettette magát, illetve a Színház- és Filmművészeti Egyetem növendékei is meglátogatták a lőteret, ugyanis dokumentumfilmet forgatnak róluk. A korábbi évek tapasztalatainak megfelelőn most is nagyszerűen teljesítettek a meteoros lányok a diákolimpián, hiszen számos fényes érmet szereztek.

„A megyebajnokságra keményen készültünk, a gyerekkel edzettünk. Egyetlen egyet bánok, hogy a gyerekek nem mindegyike vett részt keményen és aktívan az edzésen. Ahhoz képest a megyebajnokságon több aranyérmet szereztek. Ez diákolimpiai verseny, tehát az iskolák érdeme és nem a lövészklubé. Ezeket a versenyeket persze mindig lövészklub versenyzők nyerik, mivel nem nemzetközi szintű versenyzők, csak ezeket a húsz lövéses versenyszámokat lőjük” - mondta Pintér László, a Meteor Lövész Klub elnöke.

Csapatban taroltak a SZIKSZI-s lányok, hiszen pisztolyban és puskában is megszerezték az első helyet. Mindazonáltal egyéniben szintén mindent vittek az ózdiak, hiszen puskában és pisztolyban is csak helyi lányok állhattak dobogóra, a többieknek csupán a gratuláció jutott. Dobos Dorina például mindkét számban szerzett érmet.

„Szerintem nagyon jól lőttem ahhoz képest, hogy nem edzettem olyan sokat erre a versenyre” - nyilatkozta Dobos Dorina, a Meteor Lövész Klub versenyzője.

Az eredményeknek köszönhetően az ózdiak közül többen kvalifikálták magukat a diákolimpia országos döntőjébe. A finálét Székesfehérváron rendezik majd meg december 7-én. Az biztos, hogy amennyiben a fiatalok a tőlük telhető legjobbat tudják nyújtani, ismét ott lehetnek a legjobbak között.

Vissza