Ellentétes álláspontok (képgalériával)2019. október 31. (csütörtök) 19:00 - Politikanews/8688_0_300.jpgNincsenek pártzászlók a városvezetésben, a felügyelőbizottsági tagok javadalmazása pedig nem túlzó, hanem arányos – így reagált a polgármester és az alpolgármester a Fidesz-KDNP sajtótájékoztatóján elhangzottakra. Janiczak Dávid és Farkas Péter Barnabás egyaránt cáfolták az ellenzék állításait.

A képviselő-testület alakuló ülésén hozott döntésekre a Fidesz-KDNP helyi elnöksége ma sajtótájékoztatón válaszolt. Elhangzott többek közt, hogy valójában az MSZP irányítja a várost. A polgármester szerint azonban ez nem igaz. Az ózdiak ugyanis nem kívánnak pártzászlókat látni a városvezetésben.

„Tévúton járnak akkor, amikor arról beszélnek, hogy jobbikos vagy MSZP-s a városvezetés, merthogy egyik sem. Az Ózdiakért és Ózdért Egyesület színeiben nyertünk elsöprő többséggel választást. Civil, független emberek ülnek az önkormányzatban. Mindenkit megnyugtatok, hogy nem MSZP-sek és nem is jobbikosok vezetik a várost, hanem olyan emberek, akik Ózdra esküdtek fel” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Janiczak Dávid hozzátette: az alakuló ülés előtt felajánlottak egy bizottságot a Fidesz-KDNP-nek, amelyben az elnököt és a többséget is ők adhatták volna. A polgármester szerint azzal, hogy ezt nem fogadták el, azt jelzik, nem akarnak együtt dolgozni a városvezetéssel. Az ellenzéki sajtótájékoztató másik gondolata a felügyelőbizottságokhoz kapcsolódott. Farkas Péter Barnabás úgy reagált: csak arányokról, és nem arányosságról beszéltek. Holott érdemes például a minimálbérhez viszonyítani.

„Egyetlen esetben magasabb ez a minimálbér összegénél, öt esetben egyezik meg azzal, az összes többi pedig annál jóval kevesebb. Sok esetben még a felét sem éri el. A díjazások mértéke azért hangsúlyos, mert azok, akik bizottsági tagként részt vesznek, a saját vagyonukkal felelnek felügyelőbizottsági tagként olyan cégekért, ahol több százmilliós vagy több milliárdos költségvetésről van szó” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Janiczak Dávid emellett azt is elmondta: szerették volna, ha a Fidesz-KDNP is csatlakozik a város vezetéséhez, ám úgy tűnik, ők nem kívánnak élni a lehetőséggel.


688_0_t 688_1_t
Vissza