Másképp gondolkodnak (képgalériával)2019. október 31. (csütörtök) 19:00 - Politikanews/8687_0_300.jpgA felügyelőbizottsági tagok létszámának megemeléséről és túlfizetésükről, valamint a képviselő-testület szakbizottsági elnökei által MSZP-s kézben lévő városvezetésről tartott sajtótájékoztatót ma a helyi Fidesz vezetése. Dr. Vámos Henrietta, az ózdi Fidesz elnöke és dr. Csuzda Gábor frakcióvezető aggodalmukat fejezték ki a rosszul szétosztott önkormányzati pénzek miatt.

Az önkormányzat képviselő-testületének alakuló ülésén hozott döntések apropóján tartott ma sajtótájékoztatót a helyi Fidesz elnöksége. Dr. Csuzda Gábor frakcióvezető úgy fogalmazott: sokan azt gondolják, hogy Ózd továbbra is jobbikos, azonban jól látszik, hogy a város ismét az MSZP irányítása alá került.

„Bizonyítja ezt, hogy a négy szakbizottságból három elnökét az MSZP adja, és két bizottságnál az elnökhelyettest is. Ez azért aggasztó számunkra, mert 2010-ben a leköszönő szocialista városvezetés 827 millió forintos működési hiányt, 4 és fél milliárd forintos kötvénytartozást, és egy évi 180 millió forintos terhet jelentő PPP beruházást hagyott maga után” - mondta dr. Csuzda Gábor, a Fidesz ózdi frakcióvezetője.

Dr. Vámos Henrietta, a Fidesz ózdi elnöke szerint a felügyelőbizottsági tagok megemelt létszáma és fizetésük jelentős többletköltséget jelent az önkormányzati cégek számára.

„A következő, előttünk álló 2019-2024-es ciklusban a legnagyobb vesztes az Ózdi Távhő Kft. A cégnek a következő öt évben a felügyelőbizottság elnökére ötszörösét kell majd költenie, illetve a felügyelőbizottság költségeit tekintve tizenötszörös az emelkedés. Egyrészt duplájára emelkedik a tagok létszáma, másrészt a tagok számára hét és félszeresére, tehát 750 százalékkal emelkedik meg a kifizetett tiszteletdíjak összege” - emelte ki dr. Vámos Henrietta, a Fidesz ózdi elnöke.

Szerintük a kifizetett összeget osztalékként a város költségvetésébe is be lehetne fizetni: fordíthatnák például a buszközlekedésre, az egészségügyi alapellátásra, a közvilágítás modernizálására, vagy az idősek biztonságérzetének növelésére is. Ahogy fogalmazott: így a város valamennyi lakója részesülhetne a cég sikereiből.


687_0_t 687_1_t 687_2_t 687_3_t
Vissza