Kilencven esztendő (képgalériával)2019. október 25. (péntek) 19:00 - Városnews/8672_0_300.jpgSzületésnapja alkalmából köszöntötte családja és városunk önkormányzatának képviselői Herczeg Tibort otthonában. A jó kedélyű, kilencven éves szépkorút Janiczak Dávid polgármester virággal lepte meg. Az ünnepelt vidám, aktív és jó egészségi állapotban éli mindennapjait.

Virágcsokorral érkezett városunk első embere Herczeg Tibor otthonába ma délelőtt. Janiczak Dávid polgármester és az önkormányzat képviselete kilencven éves születésnapja alkalmából köszöntötte a szépkorút. Az ünnepelt 1929-ben született, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban, és 1948-ban költözött Ózdra, azóta itt él feleségével, akivel egyébként hatvanöt éve élnek boldog házasságban. Szinte végig az Ózdi Kohászati Üzemekben dolgozott, ahol a számtalan év alatt elég magas pozíciót ért el, és több kitüntetést is kapott.

„Harmincöt évig a kohónál dolgoztam, amit gyerekkorom óta szerettem. Nagyon szerettem a szakmámat, és a legkisebb területről a legmagasabbra vittem, vagyis főolvasztárként szereltem le mint nyugdíjas. Nagyon szerettek, meg nagyon értettem a dolgokat” - mondta Herczeg Tibor.

Az ünnepelt elmondta, hogy sokszor megsérült a gyárban, egyszer dobhártyáját is műteni kellett, aminek következtében rosszabbul hall. Pár éve hagyta abba kertjében a munkát fájó lába miatt, és most főként csak pihen, de ezek ellenére jó egészségi állapotnak örvend. A születésnapra Angyal Béla területi képviselő is meghívást kapott a családtól, aki egyébként nem először jár a házaspár otthonában.

„Nagyon jó érzés itt lenni. Én az ünnepeltet, Tibi bácsit, illetve Gizi nénit már nagyon régóta ismerem, én kezelem a társasházat. Minden egyes alkalommal amikor jövünk, amikor találkozunk, mindig ez a vidám hangulat fogad, tehát ilyen párt már nagyon régen nem láttam” - emelte ki Angyal Béla, területi képviselő.

Az ünnepelt születésnapjára az egész család, két lánya, három unokája és három dédunokája is a városba látogatott. Bár az ország különböző pontjain élnek a rokonok, mindig összetartanak és boldogak. Most a hétvégét is közösen töltik majd el kirándulással és pihenéssel Tibi bácsi tiszteletére.


672_0_t 672_1_t 672_2_t 672_3_t
672_4_t 672_5_t 672_6_t 672_7_t
672_8_t
Vissza