Megalakuló testület (képgalériával)2019. október 24. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/8667_0_300.jpgMegtartotta alakuló ülését az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Ebben a ciklusban már öten alkotják a testületet. Az eskütételt követően megválasztották az elnököt és elnökhelyettest, valamint a kulturális- és sportbizottság tagjairól is határoztak.

Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat épületében gyűltek össze ma délelőtt azok a képviselők, akiknek a helyiek bizalmat szavaztak az október 13-i választáson. Az alakuló ülés eskütétellel kezdődött, majd rátértek a napirendi pontok megvitatására. A testület ettől a ciklustól kezdve már nem négy, hanem öt taggal működik, az elnök továbbra is Váradi József lesz. Azt mondja, szeretnék folytatni a munkát.

„A programjaink hasonlóak lesznek, mint az elmúlt években. Szeretnénk ezeket kibővíteni. A lakhatási körülmények javítása, a foglalkoztatás, a közbiztonság megőrzése, valamint a sport és a hagyományápolás” - mondta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A testület döntése értelmében az elnökhelyettes Seres Géza lesz. Ő az előző ciklusban nem volt tagja a nemzetiségi önkormányzatnak. Azt mondja, számos tennivalójuk lesz a következő öt évben. Ezek közül az egyik legfontosabb a békés egymás mellett élés lehetőségének megerősítése.

„Itt, Ózdon belül akár a többség, akár a kisebbség nyugodtan tudjon az utcára menni, nyugodtan tudjon menni bármerre. A konfliktusok elkerülése érdekében fogunk a legtöbbet dolgozni, mert nem szeretnénk olyan konfliktusokat látni, mint más településeken látunk, hogy felvonulnak az emberek egymás ellen. Mi szeretnénk elkerülni ezeket a dolgokat. Szeretnénk minél többet segíteni az embereknek, nagyon sok ügyes-bajos gondjuk van” - mondta Seres Géza, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese.

Az alakuló ülésen emellett arról is határoztak, hogy a nemzetiségi önkormányzatnak egy bizottsága lesz, amely a kultúra és a sport területén tevékenykedik. Döntöttek a bizottság összetételéről is, a munkában két belső és egy külső tag vesz majd részt. A roma nemzetiségi képviselő-testületnek hamarosan újra össze kell majd ülnie. Akkor az Ózd Város Önkormányzatával kötött együttműködési megállapodást kell újra megvitatniuk és felülvizsgálniuk.


667_0_t 667_1_t 667_2_t 667_3_t
667_4_t 667_5_t
Vissza