Floorball diákolimpia (képgalériával)2019. október 24. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/8666_0_300.jpgA Bolyky Tamás Általános Iskolában rendezték meg a floorball diákolimpia térségi döntőjét. A megmérettetésre a hangonyi Szent Anna Általános Iskolából, az Apáczai Csere János és a II. János Pál Katolikus Általános Iskolából is érkeztek résztvevők, mintegy hatvan tanuló próbálhatta ki felkészültségét. A játék körmérkőzéses rendszerben zajlott, a végén pedig nemenként és korcsoportonként is eredményt hirdettek a szervezők. A tét a kazincbarcikai megyei döntőbe való jutás volt.

A Bolyky Tamás Általános Iskolában már régi hagyománya van a floorballnak. A jégkoronghoz hasonlítható labdajáték egyre nagyobb teret hódít országos szinten is. Az intézmény csapatai részt vettek már megyei és országos megmérettetéseken is korábban, most úgy döntöttek, hogy Ózdon rendezik meg a floorball diákolimpia térségi döntőjét.

„Most egy kis idő kimaradt. Szerettük volna feleleveníteni a dolgokat, ezért a kollégákkal egyeztetve arra jutottunk, hogy megrendezzük a körzetben is. Ez jó, mert magasabb szinten nagyon erős csapatok vannak. Így a játékot meg lehet jobban szerettetni ezen a szinten” - mondta Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola testnevelője.

A szabályok szerint hárman játszanak három ellen és lehetőség van arra is, hogy a csapattagok játék közben cserélhessenek. A gyerekek nagyon szeretik, mert viszonylag pörgős játékról beszélhetünk. Sokat kell benne futni és jól kell helyezkedni, de nem hátrány az sem ha valaki jól gazdálkodik az erejével.

„A gyerekeket megméretteti és növeli a versenyszellemet is, valamint népszerűsíti a szabadidősportokat is. Mint extrém sportot, a fittballon kívül mi is beszoktuk iktatni a testnevelésóráinkba a floorballt. Nekünk is van ütőnk, labdánk. A fiúk nagyon szeretik, de a lányokkal is nagyon szívesen játszanak” - nyilatkozta Soósné Makkai Judit, a hangonyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola testnevelője.

A sportos napon sorra összecsaptak a három fős formációk. Elsőként a bolykysok mérkőztek meg az Apáczai Csere János Általános Iskola diákjaival, míg a következő triók tagjai már lányokból álltak. Itt a II. János Pál Katolikus Általános Iskola tanulói vívtak harcot a házigazdákkal. Egy-egy mérkőzés 10 percig tartott.

„Nagyon szeretem az ilyen labdás játékokat. A tanárbácsival korábban is játszottunk ilyet, és azokat válogatta csak be, akik jól játszanak. És én annyira örültem, hogy jöhettem” - fogalmazott Kotka Lili Emília, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

„Szeretnék jól teljesíteni, szerintem fontos az, hogy ne csak a fiúk legyenek kemények, hanem a lányok is” - hangsúlyozta Liktor Boglárka, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

A szervezők végül korcsoportonként és nemenként is eredményt hirdettek. A gyerekek oklevelet és érmeket kaptak, de a fő cél a megyei döntőbe jutás volt, amelyet jövő héten rendeznek Kazincbarcikán. Így az alkalom gyakorlásnak is remek lehetőség volt. Négy intézményből, tíz csapat, vagyis összesen hatvan fő vett részt a megmérettetésen.


666_0_t 666_1_t 666_2_t 666_3_t
666_4_t 666_5_t 666_6_t 666_7_t
666_8_t 666_9_t
Vissza