A Földtől a Holdig (képgalériával)2019. október 24. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/8665_0_300.jpgÓzdiak is csatlakoztak a 10. Országfutáshoz. Idén szervezett keretek között is lehetett a kilométereket róni a Városi Stadionban. A programon huszonöten vettek részt. A helyi sportemberek közel 140 kilométerrel járultak hozzá a nemzeti cél megvalósításához, amely most nem kevesebb volt, mint elérni a Holdat.

A helyiek már a korábbi években is csatlakoztak az Országfutás elnevezésű kezdeményezéshez, amelyet 2015-ben hívtak életre a szervezők. Akkor az volt a cél, hogy a résztvevők összesen 2246 kilométert teljesítsenek, amely az országhatár hosszával egyenlő. Már akkor túlszárnyalták ezt a kitételt, 2019 márciusában pedig újra megmozdult az ország. Az eddigieket túlszárnyalva, 21.004 regisztráló 282.913 km-t abszolvált akkor. A mostani, őszi fordulóban nem kevesebb volt a feladat, mint hogy az ország futói legalább annyi kilométert gyűjtsenek össze, amely eléri a Hold és Föld közti távolságot, mintegy 380.000 kilométert. Ehhez a programhoz csatlakoztak azok a sportemberek is, akik a stadionban rótták a köröket.

„Nagyon fontos az egészséges életmódnak a népszerűsítése, mint sportiskola ez is egy nagyon fontos célunk, illetve nyilván az Ózdi Teknőc Futó Clubnak is a futás népszerűsítése fontos cél. Egy ilyen rendezvény pedig remek lehetőség arra, hogy minél több embert megszólítsunk, és buzdítsunk arra, hogy közösen mozogjunk, sportoljunk” - hangsúlyozta Szűcs Nikoletta, szervező.

A résztvevők közt volt olyan, aki az egyéb sportok mellett kiegészítésként tekint a futásra, de akadt olyan fiatalember is, aki nem rég kezdett el ismerkedni ezzel a mozgásformával.

„A futást igazából én csak kiegészítésnek szoktam alkalmazni a biciklizés mellé, a téli időszakban, amikor már nincs olyan jó idő” - nyilatkozta Korbély Csaba.

„Voltam a Hangony Trailen is, ott első helyezést értem el kategóriámban, az Ózdi Futónapokon is voltam, lényegében az volt az első versenyem, illetve ez, tényleg most kezdek versenyezni” - mondta Pénzes Balázs.

A rendezvényen nálunk 25 fő vett részt, akik hatvan perc alatt pontosan 137 kilométerrel és 820 méterrel járultak hozzá az országos cél megvalósításához. Az akcióhoz október 12. és 23. között lehetett csatlakozni. Egyébként a megmozdulás végét jelző dátum előtt már egy nappal korábban megdőlt a kitűzött kilométerszám.


665_0_t 665_1_t 665_2_t 665_3_t
665_4_t
Vissza