Iskolai megemlékezés (képgalériával)2019. október 22. (kedd) 19:00 - Városnews/8661_0_300.jpgOktóber 23-áról emlékeztek meg a diákok városunk iskoláiban. Volt, ahol verses, dalos és táncos produkcióval készültek a tanulók, máshol rendhagyó koncert zajlott. Az intézmények mellett városunk önkormányzata is megemlékezik holnap az 1956-os forradalom és szabadságharcról. Az Antalköz József téren ünnepi műsorral várják a résztvevőket.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójához közeledve városunk iskolái is megtartották saját megemlékezésüket. Az Újváros Téri Általános Iskolában a diákok egy verses, dalos és táncos produkcióval álltak társaik elé. A hetedik osztályosok műsorát az óvodások is megtekintették.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek megismerjék múltunknak ezt a nagy eseményét. Mindig a hetedik évfolyamosoké ez a feladat, hogy október 23-ára egy ünnepi műsort állítsanak össze. Én már láttam a próbákat, és azt hiszem, hogy nagyon-nagyon színvonalas és tartalmas műsor lesz” - mondta Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskolában rendhagyó ünnepséggel készültek ebben az évben. Az egyik híres tehetségkutató 2012-es győztese, Mészáros János Elek operaénekes látogatott el az intézménybe. A Vörösmarty Mihály-díjas előadó koncertje több, a gyerekek számára ismert dalból és versből állt.

„Október 23-a révén van ez a koncert, de úgy gondolom, hogy kisiskolásoknak úgymond kemény dolgokat még nem érdemes előadni. Ami fontos az, hogy a forradalomból annyit kellene átvenniük, hogy nekik is felelősségük és szerepük van ebben az országban, és a hit és a kitartás az nagyon sok mindenben segít” - fogalmazott Mészáros János Elek, énekes.

Az oktatási intézményeken kívül városunk önkormányzata is minden évben megemlékezik az 1956-os forradalom és szabadságharcról. Holnap három órától az Antalköz József téren, az emlékműnél mond beszédet Farkas Péter Barnabás. Jelen lesznek a történelmi egyházak képviselői is, az ÓMI Zenés Színház pedig ünnepi műsorral készül. A megemlékezést az Ózdi Városi Televízió szerda este hét órakor teljes egészében, felvételről sugározza.


661_0_t 661_1_t 661_2_t 661_3_t
661_4_t 661_5_t 661_6_t 661_7_t
661_8_t 661_9_t
Vissza