Újabb fejlesztés (képgalériával)2019. október 22. (kedd) 19:00 - Egészségnews/8660_0_300.jpgÚj lézerkészüléket vásároltak a reumatológiára. A beruházásra azért volt szükség, mert az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a mozgásszervi panaszokkal érkezők száma az egészségügyi intézményben. A fejlesztéssel amellett, hogy több beteget tudnak ellátni, a várakozási idő is jelentősen lecsökken.

Az Almási Balogh Pál Kórház mellett található reumatológián rengeteg beteget látnak el. Nemcsak Ózdról, hanem a környező településekről is érkeznek ide gyógyulni vágyók. A más kórházakból szakjavaslattal érkezőket is megfelelő kezelésben részesítik. Többféle módszerrel is igyekeznek segíteni, az egyik ilyen a lézerterápia alkalmazása, amelynek jótékony hatása bizonyított. Ez év szeptemberéig csupán egy lézerkészülékkel rendelkeztek, azonban lényegesen magasabb volt az igény, mint amit ki tudtak elégíteni.

„Úgy döntöttünk, hogy saját erőből egy új lézerkészüléket vásárolunk. Ezzel a korábbi lézerkészülékünknek a nem egészen kihasznált, más jellegű fizioterápiás adottságait is ki tudjuk már használni, illetve az új és a régi lézer együtt működtetésével nagyobb számú beteget tudunk ellátni” - mondta dr. Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

Az új eszköz egy úgynevezett zuhanyfejjel ellátott csúcskategóriás készülék, amelynek értéke egymillió-hatszázezer forint körül mozog. Barkócziné Gedeon Ágnes fizioterápiás szakasszisztens már 1990 óta erősíti az itt dolgozók csapatát, azt mondja, a fejlesztéssel amellett, hogy az ő munkájuk könnyebb lett, a betegek várakozási ideje is jelentősen megrövidült. A lézerterápiával egyébként a szövetek, izmok, idegek regenerációját segítik elő, ezért használható például sportsérülések esetében, de bőr- és nőgyógyászati panaszok csökkentésére is alkalmazzák.

„Általában tíz kezelés szükséges, de van akinek nem elég. Amikor a betegség az akut szakaszában van, akkor mindennap végezzük a lézerkezelést, majd amikor gyógyul a beteg, illetve ha krónikussá váltak a panaszai, akkor két három naponta tudjuk adni a lézerkezelést a betegnek” - nyilatkozta Barkócziné Gedeon Ágnes, fizioterápiás szakasszisztens.

Egyéb fejlesztés is történt az osztályon. A lökéshullám-terápiás készülékben például múlt héten cseréltek ki egy alkatrészt, ugyanis az elérte a kétmillió kezelésszámot. Az ózdi kórház reumatológiai osztályán tavaly a járó- és fekvőbeteg ellátások számát tekintve mintegy ötvenkilencezer fizioterápiás kezelést bonyolítottak le a szakemberek.


660_0_t 660_1_t 660_2_t 660_3_t
660_4_t 660_5_t 660_6_t 660_7_t
660_8_t 660_9_t 660_10_t 660_11_t
Vissza