Aszfaltozott járda (képgalériával)2019. október 21. (hétfő) 19:00 - Városnews/8654_0_300.jpgLeaszfaltozták a régi reumakórház előtti járda jelentős részét az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. Ez a terület városunk egyik legforgalmasabb szakasza, ezért régóta tervben volt már ennek megújítása. A munkálatok során huszonhét tonna aszfaltot használtak fel.

Közel egy hete munkagépek zajától hangos a régi reumakórház előtti terület. Az aszfaltozás a könyváruháztól a Lomb útig zajlott, hiszen itt már az idők során a burkolat eléggé megtöredezett, néhol már meg is süllyedt, helyenként pedig kátyús volt. A közelgő Mindenszentek alkalmával még fontosabbá vált a rekonstrukció, hiszen ilyenkor rengeteg virágárus jelenik itt meg, idén egyébként október 24-től lehet számítani rájuk.

„A töredezett aszfaltburkolat kivágását múlt hét szerdán kezdték meg a dolgozók. Maga az aszfaltozás három napig tart, mivel egyszerre 9 tonnánál több aszfaltot nem tudunk elhozni. Az aszfalt ára körülbelül hatszázezer forint, amit ide felhasználunk. Öt-hat ember végzi ezt a munkát” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója elmondta, hogy már  tavaly is tervben volt a terület rendezése, de a logisztika csak idén tette lehetővé a javítást.

„Nagyon sok tényezőnek kellett egyszerre egy időben teljesülnie. Jó időnek kell lennie. A múcsonyi aszfalt keverőtelepnek ki kell tudnia bennünket szolgálni, olyan C8-as aszfalttal, ami erre a területre jó, és pénzünknek is kell lenni rá. Legutóbbi tekintetében azt mondhatom, hogy az év végéhez érve az ember látja, hogy mi az amit még tartalékból átcsoportosítással is ide tud összpontosítani azért, hogy ez a terület megújulhasson. Örülök neki, hogy ezt sikerült idén megcsinálni” - hangsúlyozta Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai a napos, száraz időjárásnak köszönhetően jó ütemben haladhattak a kivitelezéssel, így mára el is készültek a feladattal. A felújításra huszonhét tonna aszfaltot használtak fel.


654_0_t 654_1_t 654_2_t 654_3_t
654_4_t 654_5_t 654_6_t
Vissza