Fél évszázad (képgalériával)2019. október 20. (vasárnap) 18:37 - Városnews/8653_0_300.jpgÖtven éves találkozót tartott az egykori kereskedelmit 1969-ben elvégző osztály. A társaság a azóta is jó kapcsolatot ápol. Ez abból is látszik, hogy tíz évvel ezelőtt is összegyűltek a tagok. A mostani alkalomra egyik volt oktatójukat is elhívták, és egy jelképes osztályfőnöki órát is eljátszottak. Emellett megemlékeztek a már elhunyt társaikról és tanáraikról.

Fél évszázaddal ezelőtt fejeződtek be a középiskolás éveik annak a csoportnak, akik ezen a hétvégén tartották jubileumi osztálytalálkozójukat. A programon tiszteletét tette egyik volt pedagógusuk, és egy jelképes osztályfőnöki órát is eljátszottak. Gáti József aktív szerepet vállalt a szervezésben, hiszen jó szívvel gondol vissza a régi időkre.

„Nagyon jó volt. Én voltam az osztályban a legkisebb, én voltam a kedvenc. A lányok szerettek, én is imádtam őket. Néha még a házi feladatot is leírták helyettem. A szám nagy volt már akkor is, be is ültettek az első padba, és kizavartak egy párszor az óráról a tanárok” - emlékezett vissza Gáti József, szervező.

Az asztalokon fekete-fehér tabló és egy korabeli osztálykép is hozzájárult a múltidézéshez. A beszélgetés közben számos emlék került szóba a középiskolás időkről. Elmondható, hogy összetartó közösségről van szó, ugyanis például tíz évvel ezelőtt is összegyűltek annak ellenére, hogy manapság többen az ország más részein élnek.

„Van sok jó emlékem, de már úgy feledőben van az egész. Azért nagy idő ötven év. El sem hiszem, hogy ötven év után itt vagyunk. Volt sok élményünk mint diákoknak, mentünk ide-oda az iskolán kívül is” - mondta Szabó Béláné.

Természetesen azokról sem feledkeztek meg, akik már nem lehettek jelen, így egy-egy mécsest gyújtottak az elhunyt tanárok és a diáktársak emléke előtti tisztelgés szimbólumaként.


653_0_t 653_1_t 653_2_t 653_3_t
653_4_t
Vissza