Közös imádkozás (képgalériával)2019. október 17. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/8646_0_300.jpgFerenc pápa kérésére fohászkodtak együtt a tanulók a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában. A diákok a világbékéért, az emberek szeretetéért imádkozták a rózsafüzért. Emellett megnéztek egy vetítést a fatimai és a lourdes-i jelenésről, és Szűz Máriához szóló énekeket is énekeltek a gyerekek.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskola tanulói minden reggel fohászkodnak az intézmény aulájában. Ma viszont nem a megszokott okból kifolyólag gyűltek össze a diákok. Ferenc pápa és a Szűzanya kérésére imádkozták el a rózsafüzért. A tanulók többször egymás után mondták el az Üdvözlégyet.

„Az imádságnak a menete az, hogy ugye a rózsafüzérnek több titka van, mi az örvendetes rózsafüzért végezzük, ami a gyerekek szívéhez úgymond kissé közelebb áll. Ez a hiszek egynek az elvégzése, a Miatyánk, illetve tíz Üdvözlégy” - fogalmazott Komjátiné Kala Erzsébet, hittantanár.

A gyerekek a hittanórák alkalmával amellett, hogy beszélgetnek, rajzolnak, több fohászt is tanulnak. Most a világban lévő viszály ellen imádkoztak, és azért, hogy az emberek szeretetben éljenek. Elmondásuk szerint folyamatosan mondanak imákat az iskolában és azon kívül is.

„Én hittanórán és templomban szoktam imádkozni” - nyilatkozta Trenka Levente.

„Hittanórán meg templomban” - mondta Rostás Lilla.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskola pedagógusai holnap zarándoklaton vesznek majd részt. A tanítók ott, Fallóskúton végzik el közösen ugyanezt a lelkigyakorlatot. A diákok ma az imádság mellett megnéztek egy vetítést a fatimai és a lourdes-i jelenésről, és Szűz Máriához szóló énekeket is énekeltek.


646_0_t 646_1_t 646_2_t 646_3_t
Vissza