Eredményes nyomozás (képgalériával)2019. október 17. (csütörtök) 19:00 - Rendőrségnews/8645_0_300.jpgElfogták a gyújtogatót, aki elismerte tettét a kihallgatás során. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai egy augusztusban leégett hétvégi ház ügyében folytattak vizsgálatot, amely mára eredményre vezetett. Bár a hatóságok összehangolt akciók keretében visszatérően ellenőrzik a külterületi ingatlanokat, a tulajdonosok is sokat tehetnek a betörések elkerülése érdekében.

2019. augusztus 29-én kigyulladt egy faszerkezetű hétvégi ház a Villanysor utcában. A csaknem huszonöt négyzetméteres épületben a sugárzó hő hatására egy gázpalack is felrobbant. A faház szinte teljesen porrá vált, de nem sérült meg senki. Akkor a tűz keletkezési oka még ismeretlen volt, ám a további vizsgálatokat követően kiderült, hogy gyújtogatás történt. Az elkövető pedig már rendőrkézen van.

„Néhány hónappal ezelőtt az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén a Bulcsú út felett lévő hétvégi házas övezetben idegenkezűség következtében leégett egy hétvégi ház. Az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi állományának köszönhetően sikerült kideríteni ki az elkövető és elfogásra került. Gyanúsítotti kihallgatása alkalmával a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A hétvégi házas övezetekben található ingatlanokat ritkábban látogatják tulajdonosaik, pontosan ezért válik a betörők célpontjává. Bár a hatóságok folyamatosan és visszatérően figyelemmel kísérik a külterületeket, azért sokszor megtörténik a baj. Honfi Zoltánné elmondta, hogy például a Bíben-völgy környékén is látta már járőrözni a rendőröket, ám több évvel ezelőtt őt is megkárosították.

„Nekem már megvan húsz éve ez a ház. Itt tartottam jószágot, disznót, kacsát, tyúkokat, mindent. Most már az a jó, hogy engem el nem visznek. Tíz éve törtek be hozzám, akkor elvitték a gázpalackom, azóta nem történt ilyesmi. Gondolom, hogy azért, mert közel vagyok” - nyilatkozta Honfi Zoltánné.

Értékeink védelme érdekében kiépíthetünk riasztórendszert. Az egyik kerítésen is jól látható tábla jelzi a megfigyelőrendszer jelenlétét, de felszerelhetünk rácsokat az ajtóra, ablakra és nem árt biztosítást is kötni.

A hétvégi házas övezetekben az ingatlantulajdonosok különböző módon próbálják megvédeni portájukat az illegális behatolóktól, van, ahol több kutyával is védekeznek a betörők ellen.

Persze sokszor ezek az intézkedések sem garantálják a teljes biztonságot. Ha valaki hétvégi házához kiérve azt tapasztalja, hogy betörtek hozzá, az eredményes felderítés érdekében hagyja a helyszínt érintetlenül, és hívja azonnal a 112-es, vagy 107-es központi segélyhívó számok valamelyikét.


645_0_t 645_1_t 645_2_t 645_3_t
645_4_t 645_5_t 645_6_t 645_7_t
645_8_t 645_9_t
Vissza