Hősies rendőrök2019. október 15. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/8636_0_300.jpgMegmentették egy hatvanéves férfi életét az ózdi rendőrök. A két körzeti megbízottat öngyilkossági kísérlet miatt riasztották. Még időben sikerült a helyszínre érniük, ahol az ajtót betörve megakadályozták a végzetes tettet. A férfit először az ózdi kórházba, onnan pedig az egri pszichiátriára szállították.

Életet mentettek az ózdi rendőrök. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjához még szombaton kora este érkezett bejelentés. Eszerint egy hatvanéves férfi öngyilkosságra készült, a rendőrséget tettéről ő maga értesítette. A tevékenységirányítás azonnal a helyszínre vezényelt két körzeti megbízottat.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi állományába tartozó két kollégámat a Tevékenységirányítási Központ riasztotta egy 60 éves férfihez. A férfi öngyilkossági szándékáról tett bejelentést. Kollégáim a megadott címre kiérkeztek, még időben. A lakás ajtaját testi erővel befeszítve bejutottak az ingatlanba. Öngyilkossági szándékára előkészülve ott volt a hatvanéves férfi. Tettét megakadályozták, mentővel az ózdi kórházba szállították, de ott szándékáról még mindig nem kívánt lemondani. Így az ügyeletes orvos az egri pszichiátriára kísértette át” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A rendőrök kiérkezésekor sem mozgást, sem fényt nem lehetett az ingatlannál tapasztalni. A lakásba bejutva az előtérben találták a férfit mobiltelefonnal a kezében. A fűtéscsőre vontatókötél volt erősítve, alatta egy támlás szék. Ezeket a rendőrök eltávolították, a férfi azonban azzal fenyegetőzött, hogy késsel vet véget életének. Az egyenruhások nem engedték, hogy szúró- vagy vágóeszközt vegyen magához. Értesítették a mentőket, akik rendőri kísérettel szállították kórházba a férfit.

A hatóságok arra hívják fel a figyelmet, hogy odafigyeléssel, törődéssel mindenki segíthet az öngyilkosság megelőzésében. Bár az ilyen esetek száma 1986 óta csökkenő tendenciát mutat, nagyon fontos, hogy az érintettek időben kapjanak segítséget szakemberektől.

Amennyiben valakin látni véljük az öngyilkossági szándékot, vagy a súlyos fokú depresszió jeleit, kérjünk segítséget. Krízishelyzetekben éjjel-nappal rendelkezésre áll az ingyenesen hívható 116-123-as telefonszám, ahol lelki elsősegélyt próbálnak nyújtani mindenkinek, akinek szüksége van rá.

Vissza