Esélyt kapnak (képgalériával)2019. október 12. (szombat) 20:11 - Városnews/8624_0_300.jpgNyílt napot tartottak az állategészségügyi telepen. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai már nem először várták ilyen keretek között az állatbarátokat. A tapasztalatok kedvezőek, egyre többen látogatnak el a hasonló alkalmakra. Az önkéntesek segítségével pedig nagyon sok kutya talál gazdára.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény Állategészségügyi Telepén a négylábúak ugyan idejük nagy részét a kennelben töltik, szombaton azonban legtöbbjüket megsétáltatták. A telepen ugyanis nyílt napot tartottak, már nem első alkalommal. A tapasztalatok kedvezőek.

„Egyre többen vannak ezeken a nyílt napokon. Nyilvánvalóan a nem titkolt célunk, hogy a kutyák gazdára találjanak. De alapvetően azt is szeretnénk, hogy a látogatók megismerkedjenek a telep életével. Ez nem az a fajta telep, ahol sanyarú körülmények között vannak a kutyák. Megfelelően tápláltak, megfelelő, a törvény által előírt mozgásterük van. Hálistennek az önkéntesek közreműködésével nagyon sok kutyák tudunk gazdásítani” - mondta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény foglalkoztatási és szervezési csoportvezetője.

A kutyák többsége városunkon kívül talál új gazdára, míg nagyjából húsz százalékuk Ózdon lel otthonra. Ebben egyébként nagyon fontos szerepet játszanak a különböző civil szervezetek, a telep több alapítvánnyal is jó kapcsolatot ápol. Szombaton is több városból érkeztek látogatók. Voltak köztük olyanok, akik ideiglenes befogadóként is tevékenykednek.

„Nagyon nagy állatbarát vagyok, és úgy gondolom, megérdemelnek egy esélyt azok az állatok is, akiket esetlegesen kidobtak. Nagyon feltölt, bár azt látni, hogy sok állat van bent a telepen. De úgy gondolom, minél többen próbálunk segíteni, annál nagyobb eséllyel kerülhetnek ki innen, és kezdhetnek új életet egy új otthonban” - hangsúlyozta Fa Kitti.

Az ideiglenes befogadásnak egyébként nagy előnye, hogy az átmeneti gazdi alaposan kiismerheti a kutya viselkedését, természetét, így aki véglegesen otthonába fogadja a négylábút, teljesebb képet kap arról, mire számíthat. A nyílt nap sok fiatalt megmozgatott.

„Én nagyon imádom a kutyákat, nekünk is van otthon kettő. Segíteni akarok rajtuk” - nyilatkozta Kapalló Csenge.

A rendezvény ezúttal is sikerrel zárult, ugyanis ismét volt olyan kutya, aki új otthonra  talált. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény a jövőben is tervez még hasonló nyílt napokat, ezzel is betekintést kínálva az ebrendészek és a telep mindennapjaiba.


624_0_t 624_1_t 624_2_t 624_3_t
624_4_t 624_5_t 624_6_t 624_7_t
624_8_t 624_9_t 624_10_t 624_11_t
624_12_t 624_13_t 624_14_t 624_15_t
624_16_t
Vissza