Közösségek támogatása (képgalériával)2019. október 9. (szerda) 19:00 - Politikanews/8615_0_300.jpgJónyer István négyszeres világbajnok asztaliteniszező látogatott városunkba ma délután. A sportoló Eke István a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének meghívására érkezett a Digitális Erőműbe, ahol az ÓVSE asztalitenisz szakosztályának tagjaival is játszott. Azonban a mérkőzésnek a testmozgáson kívül más üzenete is volt.

Ping-pong labdák pattogtak ma délután a Digitális Erőmű épületében. Az ÓVSE asztalitenisz szakosztályának néhány tagja, Eke István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és Jónyer István négyszeres világbajnok asztaliteniszező játszottak. A sportoló 1966-ban itt játszotta az első NB1-es mérkőzését az Ózdi Kohászati Üzemek ebédlőjében. Látogatásának több oka is volt.

„Én szeretek visszamenni oda ahol kezdtem, vagy ahol az első játékomat elindítottam, a másik pedig az, hogy asztaliteniszre hívtak, ahol asztalitenisz van én oda mindig megyek. Plusz találkoztam Eke István polgármesterjelölt úrral, és kérdezte, hogy lenne-e kedvem játszani egyet, és hát most itt vagyok” - mondta Jónyer István, négyszeres világbajnok asztaliteniszező.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje már hat éves kora óta űzi a sportot, Jónyer Istvánra példaképként tekint. Azonban a délután nemcsak a játékról, hanem a közösségépítésről is szólt. Eke István szerint a város vezetésének feladata az, hogy a szerveződő és már meglévő csoportokat támogassa.

„A várost nemcsak a téglablokk és a malter jellemzi, hanem emberek, akik benépesítik és közösségekbe szerveződve jól érzik magukat, és olyan tevékenységeket folytatnak együtt, ami mindegyikőjüknek egy közös kapcsolódási pont. Én azt gondolom, hogy ez a közösségszervező erő kell, hogy az elkövetkezendő időkben a városban domináljon, fejlődjön. Egy felelős városvezetés dolga ez, hogy ezeket a szerveződő közösségeket segítse” - hangsúlyozta Eke István, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Jónyer István a beszélgetésen kívül új ütő-technikákat is megosztott a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjével a délután során. A négyszeres világbajnok asztaliteniszező a közös játék után az Olvasó épületében megrendezett Ózdi Szabadegyetem vendége is volt.


615_0_t 615_1_t 615_2_t 615_3_t
615_4_t 615_5_t 615_6_t 615_7_t
Vissza