Játékos mozgás (képgalériával)2019. október 9. (szerda) 19:00 - Városnews/8610_0_300.jpgUgróiskolát készítettek a Vasvár Úti Általános Iskola előtt. A már egy ideje kihasználatlan terület betonozását egy helyi vállalkozó végezte, az ábrákat pedig az intézmény diákjai festették fel. A szabadtéri játék kialakításának ötlete Zsuponyó Anetthez, a terület képviselőjéhez köthető, aki a kivitelezés költségeit is magára vállalta.

Az ugróiskola senki számára nem ismeretlen fogalom. Az ügyességi gyerekjátékot a földre rajzolt ábrákon, meghatározott szabályok szerint kell játszani. Többnyire féllábon kell rajta végighaladni, de más változata is létezik. Az alkotók fantáziájára van bízva a nehézségi fokozat. Zsuponyó Anett kezdeményezésére a napokban a Vasvár Úti Általános Iskola előtt is készült egy. A teljes kivitelezés költségét a területi képviselő finanszírozta.

„Hetekkel ezelőtt a közösségi oldalon láttam ezt a nem mindennapinak mondható ugróiskolát, és akkor elkezdtem gondolkodni, hogy az egyes számú választókerület területén hol tudnánk ezt megvalósítani, akkor jutott eszembe ez a helyszín, mivel ez egy kihasználatlan terület volt itt” - mondta Zsuponyó Anett, területi képviselő.

A betonozási munkálatokat egy helyi vállalkozó végezte, és már a múlt héten el is készült a mintegy 120 négyzetméteres terület letisztázásával. Az ábrák elkészítése pedig az iskola diákjainak keze munkáját dicséri. Rékasi-Kocsis Viktória, az intézmény egyik pedagógusa segített a tanulóknak a feladatokban. Mintegy tíz liter időjárásálló festéket használtak fel.

„Mi nagyon szeretünk kreatívkodni, mivel az osztályfőnökünk is rajztanár. Nekünk tetszik, mi már végig jártuk az egészet. Kipróbáltuk” - nyilatkozta Bucsku Boglárka, tanuló.

A festést a felsőbb évfolyamosok vállalták magukra, a kisebbek pedig a kerítés mögött állva biztatták őket közben.

„Hát történetesen mi nagyon örülünk neki, hiszen azért dolgozunk, hogy az iskola szebb legyen. Igazából egy ugróiskolát készítünk, de nem egy akármilyet, hanem egy eléggé különlegeset. Ezt mi terveztük, mi készítjük, mi festjük, így ez a mi alkotásunk” - hangsúlyozta Kisgergely Lilla, tanuló.

„Szerintem ez nagyon jó ötlet, mert a kicsik-nagyok számára is használható, és én örülök annak, ha boldogok a gyerekek” - fogalmazott Oláh Dorina, tanuló.

Néhány apróbb javítást leszámítva mára teljesen elkészült az ugróiskola, amelyet a gyerekek már birtokba is vettek, de az intézmény tanulóin kívül is bárki kipróbálhatja. Akár még a felnőttek is, hiszen kiváló egyensúly- és mozgáskoordináció-fejlesztő lehetőség ez mindenki számára.


610_0_t 610_1_t 610_2_t 610_3_t
610_4_t 610_5_t 610_6_t 610_7_t
610_8_t 610_9_t 610_10_t 610_11_t
610_12_t 610_13_t 610_14_t

 

Vissza