Türelem és tudás (képgalériával)2019. október 8. (kedd) 19:00 - Híreknews/8608_0_300.jpgTöbb mint 100 induló nevezett a XII. Ózd Kupa rejtvényfejtő versenyre. Az Országos Könyvtári Napok keretén belül megrendezett megmérettetésre az ország számos pontjáról érkeztek az Olvasó Adorján Lajos termébe. Városunkból Magyari Piroska ért el második helyezést a kezdő kategóriában.

Teljesen megtelt az Olvasó Adorján Lajos terme a hétvégén. Az ország számos pontjáról érkeztek az Országos Könyvtári Napok keretén belül megrendezett XII. Ózd Kupa rejtvényfejtő versenyre. A megmérettetésen egyéniben és csapatban is lehetett indulni. Előbbiben kezdő, haladó, mesterjelölt és mester kategóriában versenyezhettek egymással az indulók.

„A keresztrejtvényeket kapjuk, különben négy versenyző állította össze a keresztrejtvényeket, természetesen ők ebben a kategóriában nem indulnak, minden kategóriában két feladatot kapnak az egyéni versenyben, a csapatversenyben pedig négyet” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár intézményvezetője.

A kétnapos versenyre több mint 100 versenyző nevezett. A versenyzők szerint a keresztrejtvényfejtés titka, hogy naprakész legyen az ember, illetve rengeteg lexikális tudást igényel.

„Elsősorban elég sok olvasás szükséges ahhoz, hogy az ember szedjen össze bizonyos tudnivalókat. Érdekelje a történelem, a sport, ami egyébként nekem kicsit nehezebben megy, a régi latin műveltség, hiszen rengeteg olyan rejtvény kapunk amiben latin közmondások vannak. Olvasni és olvasni és fejteni, ez a titka az egésznek” - hangsúlyozta dr. Tóth Ibolya, a Szerencsi Logiklub tagja.

A verseny végén kezdő kategóriában városunkból Magyari Piroska ért el második helyezést. Mester kategóriában a balassagyarmati Gyócsy Géza lett az első, míg csapatban mester szinten a No Name trió állt a képzeletbeli dobogó tetejére.


608_0_t 608_1_t 608_2_t 608_3_t
608_4_t 608_5_t 608_6_t 608_7_t
608_8_t
Vissza