Bringás program (képgalériával)2019. október 8. (kedd) 19:00 - Sportnews/8607_0_300.jpgKerékpártúrával kezdődött az idei Kondi Napok az Ózdi Teknőc Futó Club szervezésében. A résztvevők vasárnap délelőtt gyülekeztek a Városi Stadion előtt, majd útra keltek a Hangonyi-tó felé. A szabadidős programsorozat egyébként hat állomásból áll, amelynek utolsó eleme 2020. április 26-án a dombfutás lesz.

A szervező Ózdi Teknőc Futó Club 2019-re, de még 2020-ra is több sportos állomással készült. Így a mozogni vágyók ismét részt vehetnek teljesítménytúrán, lépcsőfutó, szánkóhúzó, úszó és dombfutó versenyen is. A Városi Stadion bejárata előtti részen gyülekeztek vasárnap délelőtt a kerékpározást kedvelő sportbarátok. Az Ózdi Kondi Napok szezonnyitó rendezvénye most családias légkörben zajlott, a cél viszont, hogy minél több embert bevonjanak a programokba, még akkor is, ha az időjárás nem mindig kedvez a szabadidős tevékenységeknek.

„Elsősorban az a célunk, hogy minél több gyermeket vonjunk be az aktív életbe. Szép időnk van, ezért ki szeretnénk menni Hangonyra, a tegnapi eső az nem segített ezen, hiszen a forráshoz szerettünk volna menni, de a felázott talaj miatt nem tudjuk megtenni” - mondta Neumann Péter, az Ózdi Teknőc Futó Club elnökségi tagja.

Természetesen ettől függetlenül is két kerékre pattantak a résztvevők, és megtették a mintegy 23 kilométeres utat oda-vissza. A célnál zsíros kenyérrel kedveskedtek a résztvevőknek. Ezúttal volt olyan fiatalember is, aki saját tervezésű járművével vágott neki az útnak, azt mondja, fekve könnyebb bringázni.

„Pótolja azt a fajta hiányosságot, ami mindig megvolt a hagyományos, normál kerékpárok esetében. A váll, a könyök, a csukló terhelése ennél nem érezhető. Egy jelentősen kényelmesebb testhelyzetben lehet kerékpározni. Az áttételezése ugyanolyan, mint egy normál biciklinek, ugyanazokat az alkatrészeket használjuk” - nyilatkozta Marcinkó Donát.

A túrán nem számított a sebesség, nem az volt a lényeg, ki ér oda elsőként, a cél a közös sportolás és a jó hangulat.

„Nem először vagyunk itt. Azt gondolom ez egy nagyon jó program, mert együtt megyünk a Hangonyi-tóhoz, tehát ilyen családias jellegű. Nyáron nem voltunk olyan gyakran, de egyébként szeretek biciklizni. Örülök, hogy így együtt megyünk, és annak is, hogy ösztönzik az embereket a sportolásra” - fogalmazott Csrefkó Ajna.

A szervezők részéről újítás, hogy egy úgynevezett „instant” túra keretében egészen október 20-ig még bárki teljesítheti az állomást, csupán annyi a feltétele, hogy egy szelfit kell elküldenie az ozditeknocfutoclub@gmail.com e-mail címre, de fotóját feltöltheti az Ózdi Kondi Napok elnevezésű facebook-oldalra is. A Kondi Napok következő állomása október 20-án a lépcsőfutás lesz, amely a Március 15. úti lépcsősor aljából rajtol majd.


607_0_t 607_1_t 607_2_t 607_3_t
607_4_t 607_5_t 607_6_t 607_7_t
607_8_t 607_9_t 607_10_t 607_11_t
607_12_t
Vissza