Egységes mezben (képgalériával)2019. október 8. (kedd) 19:00 - Sportnews/8605_0_300.jpgA klub története során először játszhat az ÓAM-Ózdi KC minden játékosa névre szóló mezben. Az együttes tavaly piros-fekete összeállításban lépett pályára a bajnokikon, a piros szerelést önerőből sikerült pótolniuk. Most az önkormányzat segítségével egy világoskék garnitúrát is be tudtak szerezni.

Új mezeket avathatnak a következő bajnokin az ÓAM-Ózdi KC kézilabdázói. A klubnak ugyanis az önkormányzat segítségével sikerült beszereznie egy világoskék-szürke garnitúrát, mintegy négyszázezer forint értékben. Ezeken ráadásul a klub történetében először a játékosok neve is szerepel. A dresszeket Janiczak Dávid, Fidrus Péter és Zsuponyó Anett adta át a hétfői edzés előtt.

„Marosréti Ervin jelezte, hogy szeretnének új mezeket a csapat játékosainak, ezért mi az önkormányzat részéről támogatásunkról biztosítottuk őket. A mezek most már megérkeztek, és a csapat történetében először név szerinti feliratozás van minden mezen. Nagyon jól néznek ki a fiúk az új csapatszerelésben, bízom benne, hogy nagy eredményeket fognak elérni majd az új mezekben” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A kézilabdázók mezei komoly igénybevételnek vannak kitéve. A mérkőzés hevében ugyanis számos párharcot vívnak meg a játékosok. Emiatt tehát fogyóeszközről beszélhetünk. Az ózdi sportolók egy olyan ismert sportszergyártó termékeit használják évek óta, amely többek közt a német, a svéd vagy éppen az orosz válogatottat is öltözeti.

„Ez gyakorlatilag minden esztendőben kell, és szükséges. Nemcsak divatból, bár nagy üzlet is a mez mostanában, hanem igazából egy kézilabdacsapat esetében egy garnitúra szerelést egy esztendőn keresztül lehet használni. A beállósoké talán még gyorsabban kopik, úgyhogy nekik többet, 2-3 szettet is szoktunk készíteni. Tavaly piros-feketében játszott a csapat, a piros mezt tudtuk pótolni, de nagyon örülök, hogy most ezt a világoskék-szürke összeállítást a támogatásnak köszönhetően meg tudta vásárolni az egyesület” - nyilatkozta Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője.

A klub nagy örömmel fogadta az önkormányzat segítségét, hamarosan pedig bajnoki mérkőzésen is felavathatják a friss szerelést. Az ÓAM-Ózdi KC legközelebb vasárnap délután öt órakor lép pályára, Szakál György együttese a Balassagyarmatot fogadja a Marosi István Városi Sportcsarnokban.


605_0_t 605_1_t 605_2_t 605_3_t
605_4_t 605_5_t 605_6_t 605_7_t
605_8_t 605_9_t 605_10_t 605_11_t
605_12_t 605_13_t
Vissza