Tisztább környezet (képgalériával)2019. október 4. (péntek) 19:00 - Híreknews/8597_0_300.jpgIsmét kevesebb szemét borítja városunkat egy akciónak köszönhetően. Dancsok Tamás hosszú évek óta fogja össze helyi szinten az egyébként országosnak számító hulladékgyűjtési kezdeményezést. Ebben az esztendőben a Cserdalápai temető, a József Attila Gimnázium és a Városi Stadion környékét tisztították meg.

A József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tanulói lepték el ma délelőtt az iskola környékét. A fiatalok zsákokkal a kezükben egészen a kórház bejáratáig összegyűjtötték az eldobott hulladékokat. Emellett természetesen a saját intézményük területét is megtisztították.

„Fontosnak tartjuk ezt a feladatot, a környezetünk tisztán tartását. Annál is inkább, mert a József Attila Gimnázium már évek óta ökoiskola. Ökoiskolaként fontos és kiemelt feladatnak tartjuk környezetünk védelmét” - hangsúlyozta Bolykiné Katona Erzsébet, a József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium megbízott igazgatója.

Városunkban az önkéntesek lassan egy évtized óta fáradoznak azon, hogy egy-egy kiemelten szemetes terület megtisztulhasson. Idén például a Cserdalápai temető környékéről tűnt el egy nagy adag hulladék. Dancsok Tamás úgy fogalmazott, hogy ez egy üzenet annak érdekében, hogy óvjuk meg a környezetünket.

„Az ózdi szemétszedő akciót már kilenc éve csinálom. Ez mind Magyarországon, mind pedig nemzetközi szinten eléggé trendi. A kormány is 3-4 éve csinálja ezt az akciót, ezeket a zsákokat tőlük kaptuk, hiszen az országos mozgalomhoz csatlakoztunk. Viccesen szoktam mondani, hogy ránk csatlakoztak. Örülök annak, hogy az országban több helyen is megmozdulnak a nemes ügy érdekében, és évről-évre egyre kevesebben fognak szemetelni” - mondta Dancsok Tamás, szervező.

A Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium szintén évek óta aktív résztvevője a kezdeményezésnek. Voltak olyanok, akik korábban más területeken már közreműködtek, ám akadtak olyanok is, akik először csatlakoztak.

„Még nem vettem részt ilyenben, de osztálytársaim már voltak. Úgy gondolom, hogy ez egy jó dolog, ugyanis sajnos sok szemét van Ózd környékén, és ezzel segítjük a természetnek a tisztán tartását, és szebbé varázsoljuk a városunkat” - fogalmazott Bolyky Eszter, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója.

Eke István vállalkozó szintén rendszeres segítője ezeknek a programoknak. Elmondása szerint a legfontosabb az ózdiak életkörülményeinek javítása.

„Azt gondolom, hogy lakókörnyezetünk rendbetétele és rendben tartása mindenkinek a kiemelt feladata kell hogy legyen a városunkban. Vállalkozásunkkal a tavaszi „Te szedd” akcióhoz is csatlakoztunk, és jelezték a vállalkozásunkból, hogy többen is szerettek volna csatlakozni ehhez az akcióhoz” - nyilatkozta Eke István, vállalkozó.

Ugyancsak részt vett az akcióban az Ózdi Hétvölgy Focisuli is. Ők saját környezetük megtisztítását választották, így az edzők és a futballistapalánták a Városi Stadion környékén szorgoskodtak.


597_0_t 597_1_t 597_2_t 597_3_t
597_4_t 597_5_t 597_6_t 597_7_t
597_8_t 597_9_t 597_10_t 597_11_t
Vissza