Francia filmnap (képgalériával)2019. október 3. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/8588_0_300.jpgFrancia filmnapot tartottak a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. A Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákjai egy francia drámát néztek meg eredeti nyelven. Ma este szintén egy francia filmet, az Együtt megyünk című vígjátékot vetítik.

Ebben az évben harmadik alkalommal tartottak filmnapot a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. Most a francia nyelv került fókuszba, így a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium azon diákjai látogattak el az intézménybe, akik ezen a nyelven tanulnak. A Szívvel-lélekkel című, 2016-ban bemutatott francia drámát nézték meg az NFÉ külön erre a célra kialakított mozitermében.

„Intézményi szinten minden esetben rendkívül fontosnak tartjuk más kultúráknak a megismerését, így a filmeken keresztül, hiszen az adott nyelvet tanuló diákok akár egy filmet megnézve, vagy egy eredeti zenei részt adaptálva még könnyebben tudják azt a nyelvet megszeretni, magukévá tenni és elsajátítani” - hangsúlyozta Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

A film után közösen beszélték meg a látottakat, ezt a mély mondanivalójú alkotás meg is kívánta. A diákok között volt, aki először járt ilyen eseményen, mások pedig már rutinosan közlekednek az NFÉ falai között.

„Szerintem nagyon szórakoztatóak itt ezek a filmvetítések, ugyanis jobban megismerhetjük a francia kultúrát, és jobb így, iskolán kívül is az idegen nyelvet tanulni. Sokkal szórakoztatóbb így” - mondta Bíró Blanka Anna.

Ma este a francia filmnap lezárásaként egy vígjátékot vetítenek, amelynek címe: Együtt megyünk. A Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban egyébként októberben minden csütörtökön este filmvetítésre várják az ózdiakat az Európai Art Mozi Napjához kapcsolódóan. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a művészmozik fontosságára, és az európai film sokszínűségére.


588_0_t 588_1_t 588_2_t
Vissza